Almanya'da pasif içicilik yılda binlerce kişinin ölümüne neden oluyor

Almanya'da pasif içicilik yılda binlerce kişinin ölümüne neden oluyor

Almanya'da yapılan yeni bir araştırma, pasif içiciliğinde sigara içmek kadar zararlı olduğunu ortaya koydu. Ayrıca araştırmaya göre, pasif içicilerde "ritm bozukluğu" riski önemli derecede artmakta.

Almanya’da yapılan yeni bir araştırma, pasif içiciliğin yılda yaklaşık 3 bin 300 ölüme neden olduğunu ortaya koydu. Sigara dumanının, sigara içenlerde olduğu gibi pasif içicilerde de akciğer kanseri, felç ve kardiyovasküler hastalıklar gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği belirtildi.

İngiliz Ulusal Sağlık Hizmeti’nden yararlanan 40 ila 69 yaş arasındaki 400 bin’den fazla yetişkin üzerinde yapılan analizde, katılımcıların ortalama yaşı 56,5 olarak kaydedildi. Araştırmaya, sigara içenler veya atriyal fibrilasyon hastaları dahil edilmedi ve katılımcıların yüzde 55,2’si kadın olarak belirlendi.

Araştırmacılar, insanların bir hafta içinde evde veya diğer ortamlarda ne kadar süre sigara dumanına maruz kaldıklarını belirlemek için bir anket kullandı. Katılımcıların yüzde 21’i geçen yıl en az birkaç saat pasif içici olduklarını bildirdi ve ortalama 2,2 saat boyunca başkalarının sigara dumanına maruz kaldıklarını ifade ettiler.

SİGARA İÇMEK KADAR ZARARLI

Araştırma sonuçları, 12,5 yıllık takip süresi boyunca, pasif içiciliğe maruz kalan grubun atriyal fibrilasyon riskinin yüzde 6 daha yüksek olduğunu gösterdi. Ayrıca, atriyal fibrilasyon gelişme riskinin maruz kalınan duman miktarına bağlı olarak arttığı tespit edildi. Haftada 7,8 saat pasif içicilik, yüzde 11 daha yüksek kardiyak aritmi olasılığı ile ilişkilendirildi.

ARTI49

HABERE YORUM KAT