Almanya'da bahçenizde hayvan beslerseniz on binlerce Euro ceza ödemek zorunda kalabilirsiniz

Almanya'da bahçenizde hayvan beslerseniz on binlerce Euro ceza ödemek zorunda kalabilirsiniz

Almanya'da rakunların izinsiz olarak bahçede beslenmesi 25.000 Euro'ya kadar para cezasına neden olabilir.

Almanya'da kuşlar ve sincaplar ev bahçelerinin en sık ziyaretçileri arasındadır. Bazı hayvanseverler bu utangaç misafirler için tahıl ve kuruyemiş sağlar. Ancak bu duruma dört ayaklı tüylü bir arkadaş daha katılırsa, dikkatli olunması gerekir.

Ziyaretçimiz bir rakun. Tüketici portalı bußgeldkatalog.org'a göre, çoğu durumda onları beslemek yasa dışıdır. Tüketiciler kendi eyaletlerindeki av yasasını ihlal ederlerse, idari bir suç işlemiş olurlar.

Bu durum Kuzey Ren Vestfalya ve Berlin'de 5.000 Euro'ya kadar para cezasıyla cezalandırılabilirken, Hessen, Thüringen ve Aşağı Saksonya'da daha yüksek cezalar beklenebilir. Rakunların izinsiz olarak bahçede beslenmesi 25.000 Euro'ya kadar para cezasına neden olabilir.

EVİN DAVETSİZ MİSAFİRİ

Alman Çevre ve Doğa Koruma Federasyonu'na (BUND) göre, hayvanları beslemek onların insanlara karşı doğal utangaçlıklarını kaybetmelerine neden oluyor. Sonuç olarak da insanlara daha da yaklaşıyorlar. Özellikle evcil sansarlar çok pahalı hasarlara neden olabiliyor. Bir arabanın yalıtımını delebilir ve yüksek gerilim kablolarını kemirebilirler.

Tıpkı sansarlar gibi rakunlar da bahçede sorun yaratabilir. Yiyecek ararken çöp kutularını karıştırır ve ortalığı dağıtırlar. Bazıları çatı katına yuva yaparak evin davetsiz misafirleri haline gelir. Arkalarında dışkı ve idrar bırakırlar.

Hayvanseverler rakun beslemekten kaçınmalı, üstelik sadece para cezası tehdidi nedeniyle değil. Sunulan yiyecekler çoğu durumda türe uygun olmuyor.

Eğer siz de düzenli olarak kuşları bahçenizde misafir ediyorsanız, onları sadece kış aylarında beslemelisiniz. Yaz aylarında tüylü hayvanlara alçak kaplarda taze su vermeniz tavsiye edilir. Böcekler de sıcaklıklar yükseldiğinde serin suyun tadını çıkarır.

ARTI49

HABERE YORUM KAT