Çalınan arabasını internette buldu: Hırsızları tuzağa düşürdü

Çalınan arabasını internette buldu: Hırsızları tuzağa düşürdü

Belçika’da yaşayan 31 yaşındaki bir adamın BMW 330I model aracı, kimliği belirsiz kişiler tarafından çalındı. Ancak aracın sahibi, çalınan otomobilini bir satış portalında fark edince, polisle iş birliği yaparak hırsızları tuzağa düşürmeyi başardı.

20 Nisan 2024 tarihinde Rhein-Sieg bölgesinde meydana gelen olayda, aracı çalınan adam, birkaç gün sonra aracını bir satış portalında gördü. Araç sahibi, durumu hemen Köln polisine bildirdi ve birlikte bir plan hazırladılar.

28 Nisan 2024 Pazar günü, Köln’ün Holweide semtindeki Gerhart-Hauptmann-Straße adresindeki bir otoparkta düzenlenen buluşmada, aracın sahibi ve polis, 35 yaşındaki bir kadını suçüstü yakaladı. Kadın, çalıntı BMW’yi satmaya çalışırken, polis tarafından tutuklandı.

Çalıntı aracın sahibi, aracını satışa çıkaran hırsızları bulmak için defalarca çeşitli satış portallarını kontrol etmiş ve sonunda aradığı ilanı bulmuştu. BMW 330I model aracın oldukça uygun bir fiyata satışa sunulduğu ilan, aracın sahibinin dikkatini çekti ve bir buluşma ayarladı.

Köln polisi ile koordineli bir şekilde hareket eden araç sahibi, çalıntı aracını geri almanın yanı sıra, olayla ilgili şüpheliyi de adalete teslim etti. Şüphelinin üzerinden çıkan sahte araç belgeleri, ehliyet ve cep telefonuna el konuldu.

ARTI49

HABERE YORUM KAT