Almanya vizesi almak isteyenlere kötü haber: Kapıları kapattılar

Almanya vizesi almak isteyenlere kötü haber: Kapıları kapattılar

İtalya ve Almanya gibi bazı Avrupa ülkeleri başvurulardaki yoğunluğu sebep göstererek, Türkiye’den yapılan vize başvurularını Mayıs ayı sonuna dek askıya aldı. Cumhurbaşkanı Steinmeier son ziyaretinde vize işlemlerinin hızlandırılacağını söylemişti.

Schengen bölgesine giriş için yapılan vize başvurularında ret oranlarının rekor seviyelere ulaşması, Türk vatandaşlarını etkiliyor.

Yoğun talepler nedeniyle, İspanya, İtalya ve Almanya gibi bazı Avrupa ülkeleri, Türkiye’den yapılan vize başvurularını Mayıs ayı sonuna dek askıya aldı.

Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki siyasi gerilimler ve son zamanlarda artan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı satışları, Schengen vizesi başvurularını olumsuz yönde etkiliyor.

STEİNMEİER NE DEMİŞTİ

Steinmeier, Türk vatandaşları için vize kolaylığı ya da genel olarak vize işlemlerinde ne zaman ilerleme kaydedileceği yönündeki soru üzerine Türkiye'deki başkonsolosluk personelinin sayısının artırıldığı ve işlem süresinin kısaltılması ve daha hızlı randevu alınabilmesi için çalışmaların yürütüldüğü yanıtını vermişti. Ancak vize başvurularının askıya alınması bunun tersini gösteriyor.

EN YÜKSEK RET ORANINA SAHİP

Türkiye’den yapılan vize başvurularının yaklaşık yüzde 20’si reddedilirken, bu oran ülkenin Avrupa ile ilişkilerindeki en yüksek ret oranlarından birini temsil ediyor. Buna rağmen, Avrupa’ya seyahat etmek isteyen Türk vatandaşlarının talebi devam ediyor.

Türkiye’deki yüksek enflasyon oranları, yerel turistleri de etkiliyor. Restoranlar, tatil köyleri ve oteller gibi turistik işletmelerdeki fiyat artışları, vatandaşları Avrupa’ya seyahat etmeye yönlendiriyor.

AVRUPA DAHA UYGUN BULUNUYOR

Kur dalgalanmalarına rağmen, Avrupa’daki fiyatların Türkiye’ye göre daha uygun olduğunu düşünen vatandaşlar, Schengen vizesi için başvuruda bulunuyorlar. Ancak, İspanya, İtalya ve Almanya’dan gelen haberlerle, bu üç ülke yoğunluk nedeniyle Mayıs sonuna kadar vize randevularını durdurduğunu açıkladı.

ARTI49

HABERE YORUM KAT
3 Yorum