Berlin’den Brandenburg’a insanlar mobil evlere taşınıyor: Sayılar iki katına çıktı

Berlin’den Brandenburg’a insanlar mobil evlere taşınıyor: Sayılar iki katına çıktı

Almanya'daki karavan sayısı 2017'den bu yana iki kattan fazla arttı. Berlin ve Brandenburg'da da eğri yukarı doğru işaret ediyor.

Almanya genelinde karavan sahipliği, son yıllarda önemli bir artış gösterdi. 2017 yılından bu yana, özellikle Berlin ve Brandenburg bölgelerinde karavan sayıları iki katından fazla bir artış sergiledi.

Federal Motorlu Taşımacılık Kurumu’nun verilerine göre, 2024 yılının başında Berlin’de 19 binden fazla, Brandenburg’da ise yaklaşık 23 bin 300 mobil ev bulunuyor. Bu rakamlar, özellikle Brandenburg için büyük bir sıçrama anlamına geliyor; zira 2017’de bu bölgede sadece 9 bin 635 karavan kaydedilmişti.

Berlin, her bin kişi başına düşen 5,1 araç oranıyla federal eyaletler arasında en düşük sıralamada yer alırken, Brandenburg’da bu oran 9,1 olarak kaydedildi. Almanya genelinde ise 1 Ocak 2024 itibarıyla yaklaşık 908 bin karavan kayıtlı, bu da bin kişi başına 10,8 araç anlamına geliyor.

YOĞUNLUĞUN EN FAZLA OLDUĞU BÖLGELER

Nüfusa oranla en yoğun karavan sahipliği, ülkenin kuzey ve güneyindeki bölgelerde görülüyor. Schleswig-Flensburg, Kuzey Friesland ve Garmisch-Partenkirchen kayıt bölgeleri, bin kişi başına sırasıyla 26,5 ve 25,5 karavan ile öne çıkıyor.

Karavan Endüstrisi Birliği, son 10 ila 15 yıl içinde sektörde bir yükseliş trendi gözlemlediğini belirtiyor. Bu artış, karavanların daha erişilebilir bir imaj kazanmasının yanı sıra, bireysel seyahat ve doğayla iç içe olma arzusundaki artıştan kaynaklanıyor.

Pandemi döneminde bu eğilim daha da güçlendi ve müşteri ilgisi devam ediyor, sektör ise mevcut zorluklara rağmen ilgiyi sürdürmeye çalışıyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT