Münih'te kadınlara taksi indirimi

Münih'te kadınlara taksi indirimi

Münih Belediyesi, gece 22-06 saatleri arasında taksiye binen kadınlara yolculuk başına 5 avro destek verecek. Proje, kadınların %74'ü gece saatlerinde kendilerini şehirde güvende hissetmedikleri için başlatıldı.

MÜNİH - Almanya'nın Münih Belediyesi, gece kadın taksisi projesini hayata geçiriyor. 2020 yılının mart ayından itibaren, 16 yaşın üstündeki kadınlara gece bindikleri taksiler için sürüş başına 5 avro destek verilecek. Kadınların gece saatlerinde, kendilerini erkeklere göre daha güvensiz hissettikleri düşüncesiyle 2015 yılında ortaya atılan fikir, sene boyunca uygulanacak. ARTI49'un haberine göre, Münih'te yaşayan kadınların yüzde 74'ü kendilerini gece vakti sokaklarda güvende hissetmiyor. Erkeklerde bu oran yüzde 48'e düşüyor. 

Sistem nasıl işleyecek?

Kadınlar, 5 avroluk indirim kuponlarını belediyenin bürolarından, sosyal evlerden  ve şehir bilgi merkezlerinden alabilecekler. Kuponlar gece 22'den sabah 6'ya kadar yapılan taksi yolculuklarında şoföre verilerek 5 avro daha az ödenecek. Yolculuk yalnızca bir ev adresine yapılabilecek. Örneğin bir eğlence merkezine indirimle seyahat etmek mümkün olmayacak.

HABERE YORUM KAT