İstanbullular gurbetçilerden ders almalı

İstanbullular gurbetçilerden ders almalı

AKP, İstanbullulara bir dizi vaatte bulunmuş. Yurt dışında yaşayan seçmenlere de emeklilere çalışma hakkı, uçak biletlerinde indirim, seçim bölgesi gibi sözler vermişlerdi ama tutmadılar. Bunlar verdikleri sözleri tutmuyor. Dikkatli olmanızda fayda var.

OKTAN ERDİKMEN - Ekrem İmamoğlu, kişilere, vakıflara, cemaatlere hizmet dönemini bitirdiğinden beri, rant kapısı kesilen siyasal İslamcılar bir panik havasına girdi. 

Mazbatanın gasp edilmesinin ardından, hiç utanmadan, sıkılmadan, iftira üstüne iftira atmaya, yalan üstüne yalan söylemeye devam edildi.

İmamoğlu'nun vaatlerini ve sloganlarını kopyalayıp, sanki kendi bulmuş gibi hiç utanmadan veya en azından bunu belli etmeden seçmenlerin karşısına çıkan Binali Yıldırım, seçimi kaybedeceğini anlayınca, doğal gazda indirim, öğretmenlere bedava ulaşım, engellilere tatil gibi bir dizi vaat daha açıkladı. 

Bu vaatleri duyunca, aklıma AKP'nin 2015 seçimleri öncesinde verdiği sözler geldi.

Güya, 2015'te ihracatımız 201 milyar dolar, milli gelirimiz de kişi başı 14 bin dolar olacaktı. Bu rakamlara 2019'da bile ulaşılamadı. Aksine ülke ekonomisi kaynakları har vurup harman savurduklarından krize girdi. İnsanlarımız yokluk içerisinde yaşıyor. 

Kandırılan gurbetçilerden ders çıkarın

Yurt dışında yaşayan seçmenlere verilen 17 sözden de 14'ü tutulmadı. Tutulan bir söz askerlik bedelinin bin avroya düşürülmesiydi. Yeni askerlik kanunu bu şekilde yasalaşır da CHP gurbetçinin hakkını alamazsa, o da yeniden 5 bin avroya çıkarılacak. 

AKP'nin, Türkiye’den borçlanarak emekli olan vatandaşlara yurt dışında çalışma hakkı tanınması, Türk Hava Yolları biletlerinde yüzde 20 indirim yapılması ve yurt dışının seçim bölgesi haline getirilmesi gibi önemli sözleri havada kaldı.

AKP’li vekiller, seçimden sonra kendileri bedava business class'a upgrade yaptıkları biletlerle seyahat ederken, bu sözleri tutmamalarını çok da dert etmediler.

CHP’nin emeklilere çalışma hakkı verilmesi, yurt dışında 20 yıl yaşayanlara Türkiye’ye dönüşte vergisiz bir araba götürme hakkı tanınması, sadece THY biletlerinde değil, tüm uçak biletlerinde 599 TL’lik tavan fiyat uygulamasına geçilmesi, ihtiyacı olanların Türkiye’ye defin işlemlerinin ücretsiz yapılması gibi yasa tekliflerine de karşı çıktılar.

Kapıkule’de 20 saati bulan bekleme sürelerini düzeltemediler. Yüzlerce insanımız trafik kazalarında hayatını kaybetti. Bulgaristan’ın gurbetçilerden aldığı sözde dezenfekte haracıyla ilgili tek bir söz etmediler.

Üstüne üstlük, yabancı plaka araçlara Türkiye'de köprüden, oto yoldan geçince 10 kat ceza uygulamasını başlattılar. Gurbetçi yolda HGS'yi nereden bulacak, bu kadar yolu vatanına kavuşmak için geldikten sonra köprüden geçse ne olur diye düşünmediler. Alternatif bir çözüm önerisi sunmadılar. CHP'nin elektronik vinyet projesini de uygulamadılar.

Velhasılkelam, 2012 yılında emeklilere kendi getirdiği çalışma yasağını kaldıracağını vadeden ancak bu sözünü bile tutmayan, 2015 öncesinde bin avroya düşüreceğini vadettiği askerlik bedelini 2019'da 5 bin avroya çıkaran iktidar partisi, gurbetçilerde hayal kırıklığı yarattı. 

İstanbullu seçmenler, umarım gurbetçilere verilip de tutulmayan bu sözlerden ders alırlar. 

Sandığa gittiklerinde, kişilere, tarikatlara, vakıflara, cemaatlere değil, halka hizmet edecek adaylara oy verirler...

 

HABERE YORUM KAT
10 Yorum