AKP’nin yurt dışı karnesi kırık

AKP’nin yurt dışı karnesi kırık

2015 seçimleri öncesinde yayımladığı bildirgede, yurt dışındaki Türklere 17 vaatte bulunan AKP, bunların sadece 3’ünü gerçekleştirdi.

OKTAN ERDİKMEN - Adalet ve Kalkınma Partisi 2015 seçimleri öncesinde, Türkiye’de olduğu gibi, yurt dışında da birçok vaatte bulunmuştu. Ancak iktidar partisi, 1 Kasım seçimleri öncesinde yayımlanan seçim bildirgesinde, yurt dışında yaşayan vatandaşlarımıza yönelik vaatlerinden sadece 3 tanesini tam olarak gerçekleştirdi. 

AKP, Türkiye’den borçlanarak emekli olan vatandaşlara yurt dışında çalışma hakkı tanınması, Türk Hava Yolları biletlerinde yüzde 20 indirim yapılması ve yurt dışının seçim bölgesi haline getirilmesi gibi önemli sözlerini tutmadı.

Bu konularda Cumhuriyet Halk Partisi’nin verdiği yasa tekliflerini de desteklemeyen hükümet, kendi vaatleri arasında yer almasına rağmen, emeklilerin maaş alabilmesine ve uçak biletlerinin ucuzlamasına da engel oldu.

AKP’nin yerine getirdiği vaatler ise askerlik ücretinin bin avroya, pasaport harçlarının 100 avroya düşürülmesi ve telefonların Türkiye’de 4 ay süreyle kullanılabilmesi oldu.

Türkiye’de yabancı plakalı araçla kalma süresinin 2 yıla çıkarılması ve yurt dışından alınan mahkeme kararlarının tanıma tenfiz davalarına ihtiyaç duyulmadan kabul edilmesi gibi vaatler konusunda ise bazı yasal düzenlemeler yapılmış olmasına rağmen, uygulamalarda çok ciddi sıkıntılar var. Bu vaatler bu çerçevede yarım yerine getirilmiş olarak değerlendirildi.

Sonuç olarak, hükümetin yurt dışındaki Türklere yönelik seçim vaatleri olarak söz verdiği 17 maddeden sadece 3’ünü tuttuğu, diğer sözlerini ise tam olarak tutmadığı ortaya çıktı. Bu da genel değerlendirmede yüzde 17,6’lık bir başarı anlamına geliyor.

Lisede ve üniversitede böyle bir sınav kağıdı verirseniz, 0 alır ve dersi geçemezsiniz.

Bakalım 24 Haziran’da yurt dışındaki yurttaşlarımız AKP’ye nasıl bir not verecekler?

 

Konuyla ilgili yaptığımız programı buradan izleyebilirsiniz:

 

HABERE YORUM KAT
1 Yorum