Gurbetçilerden sisteme düşen ‘gizemli trafik cezaları’ iddiası: ‘Açıklanamayan nedenlerle gümrük kapılarında soyuluyoruz!’

Gurbetçilerden sisteme düşen ‘gizemli trafik cezaları’ iddiası: ‘Açıklanamayan nedenlerle gümrük kapılarında soyuluyoruz!’

Yurt dışından arabayla anavatanları Türkiye’ye giden gurbetçi Türklerin iddiaları, son zamanlarda sosyal medyayı sarstı.

Almanya başta olmak üzere birçok yurtdışında yaşayan Türk, yıllardır ‘gizemli trafik cezaları’ nedeniyle gümrük kapılarında ödedikleri paralara isyan etti. Gurbetçiler, Türkiye’ye girişlerinin ardından yaşadıkları ülkeye dönerlerken yaşadıkları deneyimleri böyle anlattı ve yardım istedi:

“Bütün gurbetçi arkadaşların dikkatine! Az önce Türkiye’den Almanya ya giden arkadaşın bilgisi dahilinde yazıyorum. İpsala Sınır Kapısı’nda çıkış kontrolünde neredeyse tüm arabalardan trafik cezası var diye 320 TL ceza veznede ödemek koşulu ile çıkış izni veriliyor. Oysa daha önce interaktif vergi dairesinde yaptığımız kontrolde hiç bir ceza gözükmemekteydi.

Sorulduğunda radara yakalanmışsınız deniyor. Gümrüğe gelmeden önce cezaların kontrol edilmesi ve ödenmesini rica ediyorum eğer ceza gözükmüyor ve hala ceza var deniliyorsa ödenen dekontun saklanmasını ve o dekontla itiraz edilmesi gerekmektedir. Sorun 320 TL değil eğer bir cezamız varsa mecburen ödemek o zorumdayız ama haksız bir şekilde alınan paraya karşı olmamız gerekmektedir.”

“Gurbetçi kardeşlere bir sorum olacak. Biz Fransa’da yaşıyoruz ama geçen yıl bir seyahat sırasında Hollanda da bir trafik cezası yemişiz. Geçenlerde eve taahhütlü bir bildirim gönderdiler. Ceza baya yüklü. Ödemezsek başımıza iş açılır mı? Ödemek mecburiyetinde miyiz?”

“ -Biz üç gün önce Almanya’ya dönerken Kapıkule’den çıkarken radara yakalandığımızı söylediler. Sorduk nerde oldu diye. Bursa-Yalova karayolunda olduğunu söylediler. Evet doğru eşim 1 hafta önce oradaydı ve hız yapmıştı. 320 TL ceza ödedik. Sorduğunuzda zaten görevliler nerede radara yakalandığınızı söylüyor. Yani kimse kimseye rastgele ceza kesmiyor…”

+Bana da kesmişler tamam ceza olabilir ama niye herkese 320 lira onu anlamadım herkes aynı hatadan mi yedik?”

“Bu İpsala, başka bir devleti hudut kapısı gibi sanki. Geçen sene çıkışta hepimizin fotoğraflarını çektiler. Çocuklar uyuduğu halde uyandırıp tek tek herkesin fotoğrafını çektiler. Oradaki her arabaya bunu yaptılar. Acayip işler dönüyor…”

“10 sene önce İstanbul’da radara yakalanmıştım 163 TL ödemiştim. Tesadüfen E-Devlet’ten bu sene baktım ceza duruyor, olmuş 500 TL… Makbuzu sağlayamadığım için tekrar Online Banking ile ödedim.”

ARTI49

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
40 Yorum