Dünyanın en mutlu ülkesi belli oldu: Almanya'dan keskin düşüş

Dünyanın en mutlu ülkesi belli oldu: Almanya'dan keskin düşüş

Yıllık Dünya Mutluluk Raporu'na göre dünyanın en mutlu insanları İskandinavya'da yaşıyor. Almanya ise geçtiğimiz yıla göre keskin bir düşüş gösterdi.

Uluslararası Mutluluk Günü dolayısıyla bugün yayınlanan yıllık Dünya Mutluluk Raporu'nda, Finlandiya'nın, üst üste yedinci kez "dünyanın en mutlu nüfusuna sahip ülke" olduğu kaydedildi.

Araştırmacılar, 2021 ile 2023 yılları arasındaki dönemi analiz ederek ülkede yaşayan nüfusun yaşamlarına ilişkin öznel değerlendirmeleri ele aldı. Sıralamada toplam 143 ülke yer aldı.

Bu yıl en üst sıralarda bir kez daha büyük ölçüde Kuzey ülkeleri yer aldı. Finlandiya'yı Danimarka, İzlanda, İsveç ve İsrail takip etti.

Almanya ise önemli bir düşüş kaydederek 16. sıradan 24. sıraya geriledi. En büyük ülkeler artık listedeki en mutlu 20 ülke arasında yer almıyor. ABD ise en son 15. sırada yer alırken 23. sıraya geriledi.

ALMANYA DÜŞÜŞTE

Araştırmacılar, raporda Finlileri dünyadaki diğer tüm uluslardan daha mutlu kılan şeyin tam olarak ne olduğu konusunda ayrıntıya girmedi. Bununla birlikte, sosyal destek, gelir, özgürlük ve yolsuzluğun olmaması gibi insanları genel olarak daha mutlu kılan bir dizi temel faktör belirlediler.

"Yani mutluluk ille de zıp zıp zıplamak ya da o anki sevinç anlamında değil. Bu daha çok bir memnuniyet hissi. Bence bu önemli bir nokta" diyen rapor yazarlarından Jan-Emmanuel De Neve, İskandinav ülkelerindeki insanların kendi yaşamlarını bu noktalarda çok yüksek değerlendirdiklerini ve memnun olduklarını ifade etti.

ARTI49

HABERE YORUM KAT