CHP, gurbetçiler için AYM'ye başvuruyor

CHP, gurbetçiler için AYM'ye başvuruyor

Cumhuriyet Halk Partisi, gurbetçilerin emeklilik haklarını elinden alan düzenlemenin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yapacak.

ANKARA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) gurbetçi vatandaşların borçlanarak emeklilik haklarını ellerinden alan düzenlemenin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvuru yapacak.

Emeklilik yasası AYM'ye götürülmeli

Yurt dışındaki vatandaşların taleplerini göz önünde bulunduran Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatı üzerine, parti kurmayları AYM'ye başvuru yapmak için harekete geçti. Başvurunun 10 gün içerisinde tamamlanması bekleniyor.

"Her platformda takipçisiyiz"

Konuyla ilgili ARTI49'a konuşan CHP Parti Meclisi Üyesi Emre Çam, Kılıçdaroğlu'nun konuyla ilgili talimat verdiğini doğrulayarak, "Sayın Genel Başkanımız bu konuyu grup toplantısında gündeme getiren tek siyasi parti genel başkanı olmuştur. CHP, yurt dışındaki vatandaşların sorunlarını araştıran, bunlara çözüm önerileri getiren ve her platformda takipçisi olan tek siyasi parti olarak, emeklilik konusunda uygulanmak istenen çifte standardı da Anasaya Mahkemesi'ne taşımakla, her zaman gurbetçilerin yanında olduğunu göstermiştir" dedi.

"Eşitlik ilkesine aykırı"

CHP Baden-Württemberg Birliği Onursal Başkanı Kazım Kaya da, SSK düzenlemesini iptal eden ve yurt dışındaki vatandaşların daha fazla prim ödemesini karara bağlayan torba yasanın anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu söyledi. Anayasanın 62. maddesinin de gurbetçilerin anavatanla bağlarının korunması, dönüş imkanının ve sosyal güvenlik hakkının sağlanması gibi unsurları içerdiğini vurgulayan Kaya, "Bu yasa, bütün bunları görmezden gelerek yurt dışındaki Türklerin taleplerini hiçe saymıştır. Birçok milletvekilimizle ve parti yöneticimizle görüşerek, gurbetçi vatandaşlarımızın sıkıntılarını aktardık. Anayasa Mahkemesi'nin bu yasayı iptal edeceğine inanıyorum" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT