Avusturya'da oteller de açılıyor

Avusturya'da oteller de açılıyor

Avusturya'da 15 Mayıs'ta okullar ve ibadethaneler, 29 Mayıs'ta oteller açılacak.

VİYANA - Avrupa’da yaşamı durdurma noktasına getiren yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadele kapsamında hayata geçirilen sert önlemler, birçok ülke tarafından gevşetilmeye başladı.

Öğrenciler haftada iki gün eğitim görecek

Günlük ölüm artış hızı ve vaka sayılarındaki düşüş, iyileşen sayısındaki yükseliş başta Avusturya olmak üzere, çok sayıda ülkeyi normalleşme yolunda adım atmaya yöneltti.

Bazı iş yerlerinin yanı sıra park ve bahçelerin açılmasına 14 Nisan’da izin verilen Avusturya’da, 2 Mayıs’ta kuaför ve güzellik salonu gibi kişisel bakım hizmeti veren iş yerleri ve alışveriş merkezleri de yeniden kapılarını açacak.

Avusturya'da 15 Mayıs'ta ibadethaneler açılıyor

Sokağa çıkma kısıtlamasının 30 Nisan’da sona ereceği ülkede, 15 Mayıs’ta restoran ve kafeteryaların yanı sıra ibadethanelerin de belirli önlemlere uymak koşuluyla yeniden açılacak olması, buruk bir ramazan geçiren Müslümanlar için sevindirici bir gelişme olarak görüldü.

Eğitimde de kademeli olarak normalleşmeye giden Avusturya’da, 4 Mayıs’ta kreşler, 15 Mayıs’ta ise ilk ve orta dereceli okullar açılacak.

Avusturya’da otel, havuz ve hayvanat bahçelerinin 29 Mayıs’ta hizmete gireceğini duyuran yetkililer, dış mekan sporlarına yine 2 Mayıs’tan itibaren izin verecek.

HABERE YORUM KAT