Öğrenciler haftada iki gün eğitim görecek

Öğrenciler haftada iki gün eğitim görecek

Avusturya Eğitim Bakanı Fassmann, öğrencilerin iki gruba ayrılarak ilk grubun pazartesi ve çarşamba, ikinci grubun da perşembe ve cuma günleri eğitim göreceğini söyledi.

VİYANA - Yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) yayılmasını engellemek amacıyla katı önlemler alan bazı Avrupa ülkeleri, salgının yayılma hızının yavaşlamasıyla tedbirleri gevşetmeyi sürdürüyor. 

Almanya: Öğrenciler cumartesi de okula gitsin

Belçika: Sınıflarda en fazla 10 öğrenci olabilecek

Avusturya'da normalleşme süreci çerçevesinde, 15 Mayıs'tan itibaren okulların iki aşamada tam kapasiteli olarak kapılarını açması kararlaştırıldı. Eğitim Bakanı Heinz Fassmann, yaptığı açıklamada, ilk ve ortaokulların 15 Mayıs'ta, liselerin ise 29 Mayıs'ta yeniden açılacağını duyurdu.

Haftada iki gün eğitim 

Fassmann, sınıflardaki öğrenci sayısının azaltılacağını belirterek, iki gruba ayrılan sınıfların ilk kısmının pazartesi ve çarşamba, ikinci kısmının da perşembe ve cuma günleri eğitim göreceğini ifade etti.

Kovid-19 nedeniyle ölü sayısının 530’a, vaka sayısının 15 bin 11'e yükseldiği ülkede, Cumhurbaşkanı Alexander van der Bellen, salgın nedeniyle alınan sınırlamaların belirli bir tarihe kadar uzatılabileceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT