Almanya'da tren istasyonunda 10 "kaçak göçmen" yakalandı, hepsi Türk çıktı!

Almanya'da tren istasyonunda 10 "kaçak göçmen" yakalandı, hepsi Türk çıktı!

Alman polisi Bavyera'da Rosenheim tren istasyonunda on kaçak göçmeni gözaltına aldı. Kaçak göçmenlerin hepsi Türk çıktı! 17 yaşındaki genç hariç, tüm Türkler sınır dışı edildi!

Almanya'da Federal Polis, Bavyera'da Rosenheim tren istasyonunda on kişilik Türk göçmen grubunu gözaltına aldı. Kufstein'dan gelen bölgesel bir trenin yolcularının biletleri ya da giriş belgeleri bulunmuyordu. Yakalanan kaçak grubun kendi ifadesine göre, on kişi de Türkiye'den geldiğini belirtti. Gelenlerin bir kısmının birbirleriyle akraba olduğu aktarıldı.

Yaşları 28 ile 48 arasında değişen beş yetişkin Türk, daha önce Avusturya'ya bir kamyonla kaçırıldıklarını iddia ettiler. Yaşları 6 ile 11 arasında değişen dört çocukları da kamyonda onlara eşlik ediyordu. Grubun bir parçası olan 17 yaşındaki bir genç ise tek başına seyahat ediyordu.

1 KİŞİ KABUL EDİLDİ GER KALANLARI GÖNDERİLDİ

On göçmenin tamamı Rosenheim tren istasyonundan yerel federal polis karakoluna götürüldü. Bakım ve gerekli polisiye tedbirlerin ardından, 17 yaşındaki genç kişi gençlik dairesinin bakımına emanet edildi; diğer dokuz kişi ise Avusturya'ya geri gönderildi.

Yetişkin Türkler, sınır polisi tarafından sorgulandıklarında korunma veya sığınma ihtiyacına işaret edecek herhangi bir seyahat nedeni belirtmedikleri için çocuklarıyla birlikte ülkeyi terk etmek zorunda kaldılar.

ARTI49

HABERE YORUM KAT
1 Yorum