Almanya'ya "kaçak yolla" gelen genç, ARTI49'a her şeyi anlattı: "Benim işime geldi ama önlem alınmalı" ... Tek tek ifşa etti!

Almanya'ya "kaçak yolla" gelen genç, ARTI49'a her şeyi anlattı: "Benim işime geldi ama önlem alınmalı" ... Tek tek ifşa etti!

ARTI49 olarak, Almanya'ya geçen sene "kaçak" şekilde gelmiş genç bir insanı bulduk ve ona mikrofon uzattık. Bir gazetecilik faaliyeti yaparak hem bu kaçak yolu "ifşa" ettik, hem de bu tehlikeli yolculuğu göze alan insanların duygularına ortak olduk...

Almanya'da son dönemde e çok konuşulan konular arasında "düzensiz göçmenler" geliyor. Almanya, çıkardığı yasalarla ve arttırdığı sınır kontrolleriyle, bu duruma karşı önlemler almaya çalışıyor.

Ancak yine de "kaçak yolla" Almanya'ya gelişler her ay artmaya devam ediyor.

3 BÖLÜMLÜK "KAÇAK" YOLCULUK

ARTI49 olarak, Almanya'ya geçen sene "kaçak" şekilde gelmiş genç bir insanı bulduk ve ona mikrofon uzattık. Konuk ettiğimiz gencin zarar görmemesi adına ona bir kod adı verdik ve "Ahmet" dedik, ayrıca da yüzünü göstermedik.

Ahmet, bize ilginç hikayesini, tüm samimiyetiyle anlattı. 3 bölüm halinde yayınlayacağımız belgeselin ilk bölümünde "Ahmet"; Türkiye'yi neden terk ettiğini, insan kaçakçılarını nasıl bulduğunu, sahte evrakların hazırlanmasını, Türkiye'den çıkış serüvenini, yolda başına gelenleri, üzüldüğü, korktuğu ve umut dolu serüveni anlattı.

6500 EURO'LUK YOLCULUK!

500 Euro kapora ödediğini, her şey dahil toplam 6500 Euro'yu insan kaçakçılarına verdiğini söyleyen "Ahmet", Almanya'ya girdiğinde ailesini aradığını ve bu şekilde geri kalan parayı kaçakçılara verdiğini söyledi. Sistemin de böyle işlediğini belirten "Ahmet", bu yolculuğun toplam 3 gün sürdüğünü ifade etti. Sahte bir Dominik Cumhuriyeti vizesiyle Türkiye'den ayrıldığını belirten "Ahmet", insan kaçakçısının kendisini Sabiha Gökçen Havalimanı'na kadar rahatça getirdiğini söyleyerek, "İstanbul'dan çıkarken bana inandılar, ikna oldular, İspanya'ya kadar geldim ama Dominik'e gitmedim tabii" dedi. "Ahmet", insan kaçakçılarının, önüne istediğin tarzda bir paket koyduğunu da söyleyerek, "Bir paket var, o paket de seni Fransa'ya kadar götürüyor" dedi.

GAZETECİLİK YAPTIK...

Hem Türkiye'nin hem de Avrupa Birliği'ndeki ülkelerin güvenlik açıklarını "Ahmet"in röportajı bize bir kez daha gösterdi...

Biz ARTI49 olarak, yasal yollarla Almanya'ya gelinmesi gerektiği görüşündeyiz. Ancak "Ahmet" gibi olan insanların sayısının hiç de az olmadığının da farkındayız. Bir gazetecilik faaliyeti yaptık ve hem bu kaçak yolu "ifşa" ederek, sizlere aktarmış olduk hem de bu tehlikeli yolculuğu göze alan insanların duygularına ortak olduk.

İşte 3 bölüm halinde yayınlayacağımız o belgeselin ilki...

ARTI49

HABERE YORUM KAT