Almanya'ya "kaçak" serüvenini Artı49'a anlattı: Müslümanım ama Haç kolyesi taktım, çünkü...

Almanya'ya "kaçak" yolla gelen "Ahmet", ARTI49'a anlattı. "Ahmet", Türkiye'den çıkarken dikkat çekmemek için, Müslüman olduğu halde "Haç" işaretli bir kolye taktığını ve rahat hareketler sergileyerek kimsenin şüphesini çekmeden çıktığını söyledi...

Almanya'da son dönemde e çok konuşulan konular arasında "düzensiz göçmenler" geliyor. Almanya, çıkardığı yasalarla ve arttırdığı sınır kontrolleriyle, bu duruma karşı önlemler almaya çalışıyor.

Ancak yine de "kaçak yolla" Almanya'ya gelişler her ay artmaya devam ediyor.

3 BÖLÜMLÜK "KAÇAK" YOLCULUK

ARTI49 olarak, Almanya'ya geçen sene "kaçak" şekilde gelmiş genç bir insanı bulduk ve ona mikrofon uzattık. Konuk ettiğimiz gencin zarar görmemesi adına ona bir kod adı verdik ve "Ahmet" dedik, ayrıca da yüzünü göstermedik.

Ahmet, bize ilginç hikayesini, tüm samimiyetiyle anlattı. 3 bölüm halinde yayınlayacağımız belgeselde "Ahmet"; Türkiye'yi neden terk ettiğini, insan kaçakçılarını nasıl bulduğunu, sahte evrakların hazırlanmasını, Türkiye'den çıkış serüvenini, yolda başına gelenleri, üzüldüğü, korktuğu ve umut dolu serüveni anlattı.

"HAÇ KOLYESİ TAKTIM!"

"Ahmet", son bölümde; Türkiye'den çıkarken dikkat çekmemek için, Müslüman olduğu halde "Haç" işaretli bir kolye taktığını, kulağı normalde delik olmadığı halde mıknatıslı küpe taktığını ve rahat hareketler sergileyerek kimsenin şüphesini çekmeden hareket ettiğini aktardı.

Almanya ile Türkiye'yi de kıyaslayan "Ahmet", "Almanya'da her gece herkes evde, Türkiye'de herkes sokaktaydı" değerlendirmesinde bulundu.

GAZETECİLİK YAPTIK...

Hem Türkiye'nin hem de Avrupa Birliği'ndeki ülkelerin güvenlik açıklarını "Ahmet"in röportajı bize bir kez daha gösterdi...

Biz ARTI49 olarak, yasal yollarla Almanya'ya gelinmesi gerektiği görüşündeyiz. Ancak "Ahmet" gibi olan insanların sayısının hiç de az olmadığının da farkındayız. Bir gazetecilik faaliyeti yaptık ve hem bu kaçak yolu "ifşa" ederek, sizlere aktarmış olduk hem de bu tehlikeli yolculuğu göze alan insanların duygularına ortak olduk.

İşte 3 bölüm halinde yayınladığımız o belgeselin son bölümü...

ARTI49

HABERE YORUM KAT