Almanya'da ikonik Lidl mağazası kapanıyor

Almanya'da ikonik Lidl mağazası kapanıyor

Münih'in merkezinde bulunan popüler Lidl mağazası kapanıyor. Bu durum yerel halk için bölgedeki tek indirim mağazasının kaybı anlamına gelirken, Belediye de harekete geçti.

Almanya’nın Münih Şehrinin “en iyi konumunda olan” Lidl mağazası için kapatılma kararı alındı. Kapanma kararına karşı Belediye bile harekete geçerek, duruma müdahale etmeye çalıştı.

Şirket, kapatılma kararı için şunları söyledi:

"Münih'teki 46 mağazamız da dahil olmak üzere, mağaza konumlarımızın müşterilerimizin ve kendi ihtiyaçlarımızı karşılayıp karşılamadığını sürekli olarak gözden geçiriyoruz. Zweibrückenstrasse 8 adresindeki mağazayı kalıcı olarak kapatma kararı aldık. Mağaza halihazırda yeniden kiralandı ve önümüzdeki haftalarda gelecekteki kullanıcının gereksinimlerini karşılamak üzere yeniden düzenlenecek."

İŞSİZ KALMA OLMAYACAK

“Isartor'daki Zweibrückenstraße 8” adresinde bulunan marketin kapatılması bölge sakinleri için ayrıca yerel tedarikte bir kesinti anlamına geliyor, çünkü yakın bir bölgede herhangi bir indirim marketi bulunmuyor.

Lidl ayrıca kapanan mağazasındaki işçilerin işsiz kalmayacağını, işçilerin tamamına isterlerse diğer komşu marketlerde çalışma fırsatını verebileceklerini de bildirdi.

ARTI49

FOTOĞRAF: unsplash

HABERE YORUM KAT
1 Yorum