Almanya'da 4 emekliden 1'i yoksul olacak

Almanya'da 4 emekliden 1'i yoksul olacak

Araştırmalara göre, Almanya'da 2035 yılına gelindiğine her 4 emekliden 1'i yoksulluk içerisinde yaşayacak.

FRANKFURT - Almanya'da Pestel Enstitüsü tarafından yapılan araştırmanın sonuçlarına göre, 2035 yılına gelindiğinde ülkedeki 21,4 milyon emeklinin 5 milyonu, devlet yardımına ihtiyaç duyacak. Bu da, toplam emekli sayısının yaklaşık 4'te 1'lik kesimine denk geliyor.

Almanya'da nüfusun yaşlanması nedeniyle, emeklilik kasaları üzerindeki finansal baskı her geçen gün artarken, mevcut durumda 67 olan yaşın kademeli olarak arttırılmaya devam ettirilmesi planlanıyor. Almanya'da yaşayan vatandaşların yüzde 28'i emeklilikte yoksulluk çekmekten korktuğunu belirtirken, hükümet tarafından üzerinde çalışılan düzenleme yasalaşırsa, emeklilik kasasına en az 35 sene prim ödeyenlere belirli bir gelir garanti edilecek. Öngörüler bu şekilde gerçekleşirse, 2030'lu yıllara gelindiğinde ülkedeki sosyal yardım sisteminin de ciddi şekilde yara alacağı tahmin ediliyor. 

Alman Merkez Bankası (Bundesbank), geçtiğimiz ay yaptığı projeksiyonda, Almanya'da emeklilik yaşının 67'den 69 yıl 4 aya çıkarılması gerektiğini önermişti.

HABERE YORUM KAT
1 Yorum