Almanların çoğunluğu hız sınırı istiyor

Almanların çoğunluğu hız sınırı istiyor

Anketlere göre Alman halkının çoğunluğu otobanlarda hız sınırı getirilmesini destekliyor. Mecliste reddedilen teklif, yeni araştırmaların ardından gözden geçirilebilir.

FRANKFURT - YouGov tarafından yapılan araştırmaya katılan Almanların yüzde 56,5'i, otobanlarda hız sınırı uygulanmasından yana. Hız sınırına prensip olarak karşı çıkanların oranı ise yüzde 16,8.

Geçtiğimiz hafta, Alman Yeşiller Partisi, karbonmonoksit salınımını azaltmak ve otobanlardaki ölümlü kaza riskini en aza indirmek amacıyla, Federal Parlamento'da hız sınırı önergesi vermişti. Teklife göre, dünyada otobanlarının bazı bölgelerinde hız sınırı uygulanmayan tek ülke olan Almanya'da 130 km hız sınırı uygulamasına geçilecekti. Ancak bu teklif parlamentoda bulunan Sol Parti hariç tüm diğer tarafından reddedildi.

CDU-CSU, SPD, FDP ve aşırı sağcı AfD'nin verdiği oylarla, teklif 631 milletvekilinden 498'inin oyuyla kabul edilmedi. Öte yandan yetkililer, Almanya'da hız sınırının karbonmonoksit salınımına ve ölümlü kazalardaki etkisine ilişkin geniş çapta bir araştırmanın yapıldığını ve sonuçların önümüzdeki dönemlerde siyasi kararları etkileyebileceğini belirtiyor.

HABERE YORUM KAT