Acılı baba 39 gün sonra oğluna kavuştu

Acılı baba 39 gün sonra oğluna kavuştu

Almanya'nın Hanau kentindeki ırkçı saldırıda oğlu Gökhan Gültekin'i kaybeden, kanser hastası Behçet Gültekin, oğlunun ölümünden 39 gün sonra hayatını kaybetti.

FRANKFURT - Almanya’nın Hanau kentinde 19 Şubat’ta iki kafeye düzenlenen ırkçı terör saldırısında hayatını kaybedenler arasında bulunan Gökhan Gültekin’in babası 74 yaşındaki Behçet Gültekin hayatını kaybetti.

'Nişan yapacaktık nasip olmadı'

Üç yıldır kanser tedavisi gören 74 yaşındaki Behçet Gültekin, oğlunun öldürülmesinden 39 gün sona vefat etti. Oğlunun öldürülmesi döneminde metanetini koruyarak, düzenlenen her türlü etkinliğe katılarak ırkçılığa karşı tepki veren “Biz bunu hak etmedik” diyerek ırkçılığın durdurulmasını isteyen Behçet Gültekin’in cenazesi Ağrı’da toprağa verilecek.

52 yıldır Almanya'da yaşayan Behçet Gültekin, Hanau'daki saldırının ardından yaptığı açıklamada, "İki tane oğlum vardı, ikisi de burada doğup büyümedir. Saldırı kurbanı 37 yaşındaki küçük oğlumdu ve daha bekardı, benimle beraber duruyordu. Saat 22.00 civarı ben iş yerinden geçerken ona selam verdim. Birkaç arkadaşıyla orada oturuyorlardı, 2 dakika sonra öldürdüler, ayrılmamız 2 dakika sürdü. Ben inanmadım." ifadelerini kullanmıştı.

Kanser hastası olduğunu aktaran Gültekin ayrıca, şunları kaydetmişti:

"Her hafta iki sefer Frankfurt Uni kliniğine gidip kemoterapi görüyorum, o beni götürüp getiriyordu, o bana tercümanlık yapıyordu. Eğer yaramaz bir çocuk olsaydı bunca zaman benimle yaşayamazdı. Çok yardımsever ve çok dindardır. Nişan yapacaktık nasip olmadı." 

Hanau'daki ırkçı terör saldırısı

Almanya'nın Hanau kentinde 19 Şubat'ta iki kafeye düzenlenen ırkçı terör saldırısında, aralarında 4 Türk'ün bulunduğu 9 kişi hayatını kaybetmişti.

Özel harekat timinin düzenlediği operasyonda, saldırıyı gerçekleştiren ırkçı terörist 43 yaşındaki Tobias Rathjen ve 72 yaşındaki annesi evinde ölü bulunmuştu.

Saldırgan Tobias Rathjen'in avcılık belgesi olduğu ve ardında bir mektupla video bıraktığı kaydedilmişti.

 

HABERE YORUM KAT