4 milyon Alman yurt dışında yaşıyor

4 milyon Alman yurt dışında yaşıyor

4 milyon Alman vatandaşının Almanya dışında yaşamayı tercih ettiği açıklandı. Her yıl, yüzde 70'i üniversite mezunu olan yaklaşık 180 bin kişi, ülkeyi terk ediyor.

BERLİN - Merkezi Berlin'de bulunan Federal Nüfus Araştırmaları Enstitüsü, ülke dışında yaşayan kişilere ait istatistiklerin de yer aldığı raporunu yayımladı. ARTI49'un bu rapora dayanarak hazırladığı habere göre, Allmanya'yı terk ederek başka ülkelerde yaşamayı seçenlerin yaklaşık yüzde 70'i üniversite mezunu ve yaşları 20 ile 40 arasında.

Ekonomik sebeplerle gidiyorlar

Raporda, son on yıl içerisinde 1,8 milyonun üzerinde Alman vatandaşının ülkeyi terk ettiği ve bunun uluslararası hareketliliğe bağlandığı kaydedildi. Yurt dışında yaşayan insanların 3'te 2'si, sadece birkaç yıllığına plan yaparak ülkeyi terk ederken, yine 3'te 2'lik bir bölümün de daha önce en az bir kere yurt dışında yaşadığı vurgulandı. Yurt dışına yerleşme kararı, büyük ölçüde ekonomik nedenlerle alınırken, giden insanların eğitim seviyesinin ortalamanın çok üstünde olduğu, ankete katılanların 4'te 3'lük bölümünün yüksek okul mezunu olduğu kaydedildi. 

Her sene yaklaşık 180 bin kişi Almanya'yı terk ederken, 130 bin kişi geri dönmeyi tercih ediyor. 

HABERE YORUM KAT