Wiener Zeitung, basılı yayına veda edip dijitale geçiyor

Wiener Zeitung, basılı yayına veda edip dijitale geçiyor

Wiener Zeitung, dünyanın en eski gazetelerinden biri olarak tarihi bir dönemeci geride bırakarak dijital platforma geçme kararı aldı. 320 yıllık köklü geçmişi olan gazete, basılı yayınını sonlandırarak dijital ortamda faaliyetlerini sürdürecek.

Wiener Zeitung, dünyanın en eski gazetelerinden biri olan ve 320 yıllık bir tarihe sahip olan basılı yayını sonlandırarak dijital yayına geçiyor.

Avusturya parlamentosu tarafından alınan bir kararla, gazete yılda en az on kez basılı olarak yayın yapacak ve geri kalan zamanlarda internet üzerinden okuyucularına ulaşacak. Bu kararın ardından, yaklaşık 200 çalışandan 40'ı gazeteci olmak üzere yarısının işten çıkarılacağı belirtiliyor.

Viyana'da birçok insan bu karara karşı protesto gösterileri düzenliyor. Wiener Zeitung, 1857'de Avusturya İmparatoru I. Franz Joseph tarafından kamulaştırılarak ülkenin resmi gazetesi haline geldi.

Hafta içi yaklaşık 20 bin, hafta sonu ise yaklaşık iki katı tiraja sahip olan gazete, Avrupa basın tarihinde önemli bir yere sahip. Ancak, artan dijitalleşme trendleri nedeniyle basılı yayınların gerilemesiyle Wiener Zeitung da dijitalleşme yoluna girdi.

HABERE YORUM KAT