DHL zarar etti

DHL zarar etti

DHL'in cirosu neredeyse sabit, ancak lojistik şirketinin kârı düştü. Yine de DHL patronu Tobias Meyer umutlu...

Alman Lojistik devi DHL, ekspres bölümündeki durgunluk ve düşen navlun oranları nedeniyle yıla daha düşük karla başladı.

DHL'in bugün Bonn'da yaptığı açıklamaya göre, ilk çeyrekte faaliyet kârı (EBIT) 20,3 (önceki yıl: 20,9) milyar Euro'dan, neredeyse sabit gelirle 1,3 (1,6) milyar Euro'ya düştü. Azınlık payları sonrası kâr 743 (911) milyon Euro'ya geriledi. DHL CEO'su Tobias Meyer, “Küresel ticaretin çok az ivme kazandığı alışılmadık derecede uzun bir dönemdeyiz” dedi.

BEKLENTİLERİ KARŞILADI

Bununla birlikte, yılın ikinci yarısında bir iyileşme olacağına güvenen Meyer, mali yıl için 6 ile 6,6 milyar Euro arasında bir FVÖK tahminini doğruladı. Grubun üç aylık rakamları piyasa beklentileri doğrultusunda gerçekleşti: DHL tarafından sağlanan tahminlere göre, analistler ortalama 20,4 milyar Euro gelir ve 1,28 milyar Euro faaliyet kârı bekliyordu.

DHL, en büyük bölümü olan ekspres iş kolunda, zayıf talep nedeniyle gelirini yüzde 4,4 oranında düşürerek altı milyar Eruo'ya indirdi. Buradaki faaliyet geliri de ağın düşük kapasite kullanımı nedeniyle yüzde 30 düşerek 632 milyon Euro'ya geriledi. Navlun işinde, düşük navlun oranları ciro ve kazançlarda önemli bir düşüşe yol açtı. Ancak DHL, gelişen koli işleri sayesinde Almanya'daki işlerini artırmayı başardı.

ARTI49

HABERE YORUM KAT