Fransa'da 1 Euro bahşişi kabul eden tuvalet temizlikçisini işten attılar

Fransa'da 1 Euro bahşişi kabul eden tuvalet temizlikçisini işten attılar

Paris'teki Montparnasse istasyonunda tuvalete gitmek bir Euro'ya mal oluyor. Tuvaletler, bir Euro bahşişi kabul eden bir çalışanı işten atan Hollandalı bir şirket tarafından işletiliyor. Şirkete karşı öfke çok büyük. İmza kampanyası başlatıldı.

Paris'te bir tuvalet görevlisinin bir Euro bahşiş kabul etmesinin ardından işten çıkarıldığı iddiası Fransa'da büyük öfke yarattı. Sol görüşlü milletvekili Thomas Portes tarafından 53 yaşındaki Sarah isimli tuvalet görevlisinin işten çıkarılmasına karşı başlatılan imza kampanyasına yaklaşık 34.000 kişi imza attı.

Dilekçeye göre, Paris'teki Montparnasse istasyonunda tuvalet görevlisi olarak on yıl çalıştıktan sonra, iki çocuk annesi bekar kadın, kurallara aykırı olarak bir tuvalet kullanıcısından bahşiş kabul ettiği için aniden işten çıkarıldı.

GÖRÜNTÜLERE DAYANDIRILDI

Devlet demiryolları SNCF tarafından onlarca Fransız tren istasyonundaki tuvaletleri işletmekle görevlendirilen temizlik şirketi “2theloo”, iddialar hakkında yorum yapmadı. BFMTV kanalı, şirketin tuvalet görevlisine yönelik suçlamalarını kendi video gözetiminden elde ettiği görüntülere dayandırdığını bildirdi.

İstasyonda bir makineye bir Euro atmanız gerekiyor ve daha sonra bir turnike aracılığıyla tuvaletlere girebiliyorsunuz.

CGT sendika konfederasyonu, şirketi güvenlik kameralarını kötüye kullanmakla suçladı. Tuvalet görevlisini iş mahkemesinde açtığı davada savunacak olan sendikacı Richard Bloch yayın kuruluşuna yaptığı açıklamada, çalışanların kamera tarafından kaydedilen hareket ve eylemlerinden sorumlu tutulduğunu söyledi.

BFMTV'ye konuşan Sarah, yıllarca tuvaletlerdeki kirleri sildiğini ve şimdi af dilemesine rağmen bir Euro için işten atıldığını belirterek, “Bunun normal olduğunu düşünmüyorum” dedi. Fransız basınında yer alan haberlere göre, Hollandalı “2theloo” şirketi Fransa'daki yaklaşık otuz tren istasyonundaki sıhhi tesislerden sorumlu ve yıllık yaklaşık on milyon Euro ciro elde ediyor. Yaklaşık 200 çalışanın bahşiş kabul etmesi ise yasak!

ARTI49

HABERE YORUM KAT