Berlin'de en popüler bebek ismi Arapça

Berlin'de en popüler bebek ismi Arapça

Başkent Berlin'de Muhammed adı bir kez daha en yaygın ilk isimler listesinin başında yer aldı. Bu isim yıllardır ilk sırada yer alıyor. Ayrıca, Hamburg ve Bremen'de de en popüler isim Muhammed oldu.

Son altı yılın beşinde olduğu gibi, Muhammed ismi Berlin'de yeni doğan erkek çocuklar için en popüler ilk isim oldu. Bu durum Alman Dili Derneği (GfdS) tarafından Salı günü açıklandı. 2018'den bu yana Muhammed, bir istisna dışında her yıl GfdS listesinde bir numara oldu. Bu sıralamada, "Muhammad" veya "Mohammad" gibi alternatif yazılışlar da dikkate alındı. Noah 2021 yılında birinci sıradaydı.

2023 yılında Noah ikinci sırada yer alırken onu; Adam, Luis, Liam, Leon, Mateo, Luka, Emil ve Oskar takip etti. Sophia kız isimleri listesinin başında yer alırken, onu Emilia takip etti ve Charlotte ile Mila üçüncü sırayı paylaştı. Emma, Hanna, Mia, Klara, Lina ve Mathilde de popüler isimler arasındaydı.

DİĞER BÖLGELERDE DE POPÜLER!

Muhammed sadece Berlin'de değil, Hamburg ve Bremen'de de en popüler isim. Kuzey Ren-Vestfalya ve Hessen'de ise bu isim ikinci sırada yer alıyor.

Brandenburg'da Emilia ve Mateo 2023 yılında yeni doğan bebekler için en popüler ilk isimler. Kız çocukları için Mia, Charlotte, Hanna, Mathilda, Ella, Mila ve Sophia bu isimleri takip etti. Frieda ve Leni dokuzuncu sırayı paylaştı. Erkeklerde ise Liam, Emil, Fin, Oskar, Noah, Carl, Luis, Theo, Elias ve Henri yer aldı. Bu sıralamada; Sofia veya Henry gibi alternatif yazılışlar da dikkate alındı.

Sophia ve Noah ülke çapındaki sıralamada en üst sıralarda yer aldı. Alman Dil Kurumu, Alman nüfus dairelerinden alınan verilere dayanan bu genel değerlendirmeyi 1977'den beri yayınlıyor. Ülke çapında yaklaşık 750 nüfus müdürlüğü yaklaşık 900.000 isim bildirdi. GfdS tarafından yapılan basın açıklamasında “Bu, geçen yıl verilen tüm ilk isimlerin yüzde 90'ından fazlasının kaydedildiği anlamına geliyor” denildi. Yaklaşık 70,000 farklı isim bildirildi.

ARTI49

HABERE YORUM KAT