'Türk emniyeti ile iş birliği gözden geçirilmeli'

'Türk emniyeti ile iş birliği gözden geçirilmeli'

Alman Adalet Bakanı Maas, emniyet birimlerinin faaliyetleri konusunda Türkiye ile iş birliğinin Avrupa çapında gözden geçirilmesini talep etti.

Alman Adalet Bakanı Heiko Maas, Funke Medya Grubu'na ait gazetelerin çarşamba günkü baskısında yer alacak demecinde, "En azından Avrupa Birliği içinde, Türkiye'nin gözaltı talepleri konusunda nasıl davranacağımız konusunda daha yoğun bir diyalog başlatmalıyız” dedi.

"Erdoğan'ın hukuk devletiyle ilgili sorunlar var" 

DW Türkçe'nin aktardığına göre, hukukun üstünlüğü ilkesine inanan Avrupa'nın, Türkiye'de rejime muhalif her isme keyfi baskı uygulanmasına göz yumamayacağına dikkat çeken Sosyal Demokrat Partili Bakan, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan demokrasi ve hukuk devleti ile ilgili ne kadar büyük sorunları olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi" diye konuştu.

Alman vatandaşı yazar Doğan Akhanlı cumartesi günü tatil için gittiği İspanya'nın Granada kentinde gözaltına alınmış, ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Akhanlı, hakkında karar verilene kadar İspanya dışına çıkamıyor. Alman hükümeti Akhanlı’nın Türkiye'ye iadesini ihtimal dahilinde görmediğini açıklamıştı.

ekran-resmi-2017-07-12-21.30.23.png

HABERE YORUM KAT