Ozan Ceyhun Viyana Belediyesi'ne 50 bin cerrahi maske iletti

Ozan Ceyhun Viyana Belediyesi'ne 50 bin cerrahi maske iletti

Avusturya'da siyasal gündeme ramazandaki bir toplantıda yaptığı tartışmalı konuşmayla giren Viyana Büyükelçisi Ceyhun, Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından gönderilen maskeleri elden verdi.

Hakkında çeşitli siyasal çevrelerden “istenmeyen kişi ilan edilmesi” için talepler dile getirilen Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, görev yaptığı kentin belediyesine gönderilen hediye cerrahi maskeleri Viyana Eyaleti Sağlık Bakanı Peter Hacker’e bizzat iletti. Maskeler Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından gönderilmişti. 

unnamed-(11)-001.jpg

Büyükelçi Ceyhun, yaptığı açıklamada, Viyana hastanelerinde kullanılmak üzere 50 bin cerrahi maskeyi büyük gururla yetkililere ilettiklerini belirtirken, “Türkiye İhracatçılar Meclisi, aynı zamanda Viyana şehir hastanelerinde bugüne kadar yatan, iyileştirilen ve gerçekten gördükleri hizmetten memnun kalan vatandaşlarımız için de bir teşekkür olarak bunu yapmak istedi” diye konuştu. 

unnamed-(12).jpg

Salgın sürecinde temas halinde oldukları Viyanalı yetkililerin Türkiye’den maske, tulum gibi koruyucu malzeme talebinde bulunduğunu dile getiren Ceyhun, Türkiye’de bu ürünlere ihracat yasağı olmasına rağmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Avusturya için bunu mümkün kıldığını aktardı. 

Ceyhun, özellikle salgın sürecinde iki ülke arasındaki ilişkilerin bu alanda daha iyi bir düzeye ulaştığını da sözlerine ekledi.

+49 - VİYANA

HABERE YORUM KAT