THY geri adım attı: Ücretsiz bagaj yeniden 30 kg

THY geri adım attı: Ücretsiz bagaj yeniden 30 kg

Gurbetçilerin tepki göstermesi üzerine THY, Almanya, İsviçre, Hollanda, Belçika, Fransa ve Danimarka uçuşlarında 23 kiloya düşürdüğü ücretsiz bagaj hakkını, yeniden 30’a çıkardı.

OKTAN ERDİKMEN - Türk Hava Yolları (THY), 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olmak üzere, yurt dışı uçuşlarında serbest bagaj hakkını 23 kiloya düşürmüştü. Avrupalı Türklerin siyasi görüş farkı olmadan birlik ve beraberlik içerisinde tepki gösterdiği bu hatadan dönülerek, Almanya, İsviçre, Hollanda, Belçika, Fransa ve Danimarka uçuşlarında geçerli olan ücretsiz serbest bagaj hakkı, yeniden 30’a çıkarıldı.

Bu konuya ilk tepki gösteren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yurt Dışından Sorumlu Parti Meclisi Üyesi Emre Çam olmuştu. Sonrasında CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi de Ulaştırma Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle mecliste bir soru önergesi vermişti. CHP bu sorunu meclise taşıyarak, yapıcı muhalefetin nasıl yapılabildiğini de göstermiş oldu. 

Eşeğimizi kaybettirip, sonra buldurdular

Her ne kadar, önce eşeğimizi kaybedip, sonra bulmuş olsak da, herkesi ilgilendiren bir konuda birlikte hareket etmek uzun zamandır ihtiyacımız olan bir şeydi. Haklarımıza hep birlikte sahip çıktık ve iktidarıyla muhalefetiyle Avrupa’daki insanlarımızın yararına bir karardan geri adım atılmasını sağladık. Bu sadece CHP'nin değil, bütün Avrupalı Türklerin ortak başarısıdır. 

Verilen sözler unutulmasın

Umarım bu hak arayışı, hükümetin söz verdiği halde tutmadığı, yurt dışında borçlanarak emekli olanlara çalışma hakkı ve THY’de koşulsuz yüzde 20 indirim konularında da kendini gösterir. 

İktidar partisi milletvekilleri, bu konularda kafalarını kuma gömmekten vazgeçmeli. Bunu sağlayacak olan da, tıpkI THY ücretsiz bagaj hakkının geri alınmasında olduğu gibi, muhalefetin önerisini destekleyerek uygulamaya tepki gösteren AK Parti seçmenidir. 

***

Hepimizin ailesinde ve arkadaş çevresinde AK Partililer, CHP’liler, MHP’liler ve HDP’liler var. İnsanların iyiliklerinin veya kötülüklerinin siyasi parti tercihine bağlı olmadığını hepimiz günlük hayatımızda gözlemleyebiliyoruz.

Jean Jacques Rousseau’nun ünlü sözünde belirttiği gibi, insanlar kötü. Çünkü sürekli olarak karşılaştığımız acılar, bu konuda bir kanıt aramaya gerek bırakmıyor. Ancak insanlar doğasında iyi. 

Peki bu kötülük nereden geliyor?

Bunu düşünmemizin ve kutuplaşmayı körükleyen siyasetle ve siyasetçilerle aramıza mesafe koymamızın zamanı geldi. Aksi halde hep birlikte uçuruma sürükleneceğiz.

Ben AK Partili, CHP’li, MHP’li veya HDP’li biriyle asla anlaşamam, hiçbir ortak noktam yok diyenlere son bir hatırlatma:

Hidrojen yanıcı, oksijense yakıcı bir madde. Dolayısıyla bir araya gelmelerine imkan yok gibi görünür.

Oysa iki hidrojen bir oksijen karıştırıldığında, onsuz yaşam olmayan bir madde, su ortaya çıkar.

Biz birlikte barış ve huzur içerisinde yaşayabiliriz. THY’nin ücretsiz bagaj örneğinde olduğu gibi, iktidarıyla muhalefetiyle insanlarımızın yararına bir karar aldırabiliriz.

Yeter ki, Cumhuriyetin ilk yıllarında olduğu gibi, doğru formülü bulabilelim. 

 

Oktan Erdikmen'in diğer yazılarını okumak için lütfen tıklayınız.

THY'nin acentelere konuyla ilgili gönderdiği e-posta şu şekilde:

whatsapp-image-2017-05-24-at-10.42.44.jpeg

HABERE YORUM KAT
1 Yorum