Şanlıurfa'da terör saldırısı: 1 ölü, en az 15 yaralı

Şanlıurfa'da terör saldırısı: 1 ölü, en az 15 yaralı

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde meydana gelen patlamada 3 yaşında bir çocuk hayatını kaybetti, en az 15 kişi yaralandı.

ŞANLIURFA - Şanlurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde hakim ve savcı lojmanlarının yakınında patlama meydana geldi. Patlamada 3 yaşında 1 çocuğun yaşamını yitirdiği, en az 15 kişinin de yaralandığını bildirildi.

Yenişehir Mahallesi'ndeki hakim ve savcı lojmanlarının yakınında, bugün saat 20.00 sıralarında patlama meydana geldi. 

Şanlıurfa Valisi: 1 kişi öldü, 15 kişi yaralandı

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Viranşehir İlçesi'nde hakim ve savcıların kaldığı lojmanlara bombalı araçla saldırı düzenlendiğini, 3 yaşındaki 1 çocuğun yaşamını yitirdiğini, en az 15 kişinin de yaralandığını söyledi.

Vali Tuna yaptığı açıklamada, aldıkları ilk bilgilere göre akşam saatlerinde 18-20 yaşlarında bir kişinin Yenişehir Mahallesi'ndeki Savcılar Sitesine bomba yüklü bir aracı park ettiğini belirtti.

Terör saldırısı 

"Patlayıcı yüklü bir araç daha sonra uzaktan kumandayla patlatılarak lojmanlara yönelik bir terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Lojmanlar büyük ölçüde hasar görmüştür" diyen Tuna, "Olayda zabıt katibinin 3 yaşında erkek çocuğu hayatını kaybetmiştir. 15 civarında ağır olmayan yaralı mevcut olup, tedavileri hastanede devam etmektedir." bilgisini paylaştı.

Olay yerine sevk edilen ambulanslarla, hastaneye taşınan yaralılara, müdahale için izinde ve evlerinde olan sağlık görevlileri, belediye hoparlörlerinden yapılan ansons ile göreve çağırıldı.

 

 

Ayrıntılar geliyor...

 

HABERE YORUM KAT