O köyün muhtarını Almanya’dan giden gurbetçiler seçti

O köyün muhtarını Almanya’dan giden gurbetçiler seçti

31 Mart yerel seçimleri öncesi Batman’ın Yolveren köyünde muhtarlık seçimleri için Almanya’da yaşayan gurbetçilerin köylerine dönüp oy vereceği gündeme gelmişti. Gurbetçilerin tercihi belli oldu.

Batman merkeze bağlı 37 seçmenli Yolveren Köyü’nde 2 muhtar adayının seçimi için gurbetçiler, sandık başındaydı. Yolveren Köyü muhtarını gurbetçilerin oyları belirledi. Geçen yıl hayatını kaybeden eski muhtar Mehmet Alcu’nun kızları Hazna Gevci ve Vesile Alcu, “Babamızın uzun yıllar muhtarlık yaptığı köyde her seçimde oy kullanırdık. Bu kez amcamız için oy vermeye geldik” dedi.

Batman’a 10 kilometre uzaklıktaki merkeze bağlı Yolveren Köyü’nde 31 Mart seçimlerinde iki aday yarıştı. 37 Seçmenli Yolveren’in 2453 nolu sandığı Yakıtlı köyünde kuruldu. Almanya’daki gurbetçi oylarının belirlediği muhtarlık için Hasan Gin ve Cengiz Kıy yarıştı.

Babaları Mehmet Alcu’nun yıllarca muhtarlık yaptığı seçimde bu kez amcalarına destek için Almanya’nın Hannover ve Bielefeld kentinden geldiklerini belirten Hazna Gevci ve Vesile Alcu “Her seçimde babamıza oy kullanmak için gelirdik. Bu kez amcamız için geldik. Seçimde kadın aday olmak isterdik ama ön hazırlığımız yoktu. Bugün hüzünlü bir gün yaşıyoruz. Hoşgörülü bir ortamda seçimin sonuçlanmasını istiyoruz” diye konuştu.

GURBETÇİLERDEN MUHTAR SEÇİM TURU

Almanya’da kalan 20 seçmenden 7’sinin oy kullanmaya geldiği Yolveren’de muhtarlığa aday olan Cengiz Kıy ve Hasan Gin, Avrupa’dan gelen gurbetçi seçmenleri araçlarıyla Yakıtlı Köyü’ne taşıdı. Yolveren Köyü’nde oy sandığı güvenlik gerekçesiyle, Raman Dağı’ndaki Yakıtlı Köyü’nde kuruldu.

Sandıkların açılmasından sonra yapılan oy sayımında 18 oyla Cengiz Kıy Yolveren’in muhtarı olurken, rakibi Hasan Gin ise 8 oy alabildi.

HABERE YORUM KAT