Referandumda evet çıkarsa, terör biter

Referandumda evet çıkarsa, terör biter

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Yeni sistem, terörün sonunu getirecek; terörü yok edecek" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, anayasa değişikliği referandumu için gerçekleştirilen, partisinin kampanya tanıtım toplantısında konuştu. Yıldırım, "Yeni sistem, terörün sonunu getirecek; terörü yok edecek. Kutuplaştıran siyaseti, korkutma siyasetini ortadan kaldıracak. Ayrıştırmayacağız, birleştireceğiz. Kutuplaştırmayacağız, kucaklayacağız. Gerginliğin dilini değil; muhabbetin, samimiyetin dilini kullanacağız. Parti ayrımı yapmayacağız. Siyasetimizde din, dil, mezhep, etnik köken ayrımı hiç olmadı; bundan sonra da olmayacak. CHP'ye, HDP'ye, MHP'ye oy veren kardeşlerimizi de muhabbetle selamlayacağız, kucaklayacağız" dedi. 

Başbakan Yıldırım, 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halk Oylaması Tanıtım Toplantısı'nda, AK Parti'nin referandum kampanyasını başlattı. Ankara Arena Spor Salonu'nda düzenlenen toplantıda hitap eden Yıldırım, 'Üzerimde bir selam var' diyerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını salondaki katılımcılara iletti. Başbakan Yıldırım, "Bugün, bu muazzam toplantımızı gerçekleştiriyoruz; ama bir eksikliği hissediyoruz. Bizim, AK Parti'nin kuruluşundan bugüne, bütün etkinliklerimizi gerçekleştiren ve bugünlere birlikte geldiğimiz şehit Erol Olçak kardeşimizi ve oğlu Abdullah Tayyip'i de burada özellikle anmak istiyorum. Mekanları cennet olsun. Ömer Halisdemir'den, Halil Kantarcı'ya, Mustafa Cambaz'a, Fethi Sekin'e bütün şehitlerimizi rahmetle, şükranla anıyorum. Bugün yeniden kutlu bir yolculuğa çıkıyoruz. Bugün yeni bir başlangıç için 'Bismillah' diyoruz. Yarının güçlü Türkiye'sini kurma yolunda, bugün bu salonda ilk adımı atıyoruz. Allah yolumuzu, bahtımızı açık eylesin" diye konuştu.

AK Parti'nin her daim yeniliğin peşinde koştuğunu vurgulayan Yıldırım, "Yenilik, zordur. Reform meşakkatlidir; ancak zor diye, meşakkatli diye, tehlikeli diye yeniliğe direnenler ve yenilikten kaçanlar tarih sahnesinden yok olup giderler. Unutmayalım, korkaklar asla zafer anıtı dikemezler. Değişime, gelişime 'Hayır' diyenler, ortaya hiçbir eser koyamazlar. Yenilikten korkanlar, tarih yazamazlar. Gazi Mustafa Kemal'i düşünün. Samsun'a giderken, ona da karşı çıkanlar oldu. 'Hayır' diyenler oldu. Mütareke basını hep bir ağızdan 'Hayır' diyordu. Gazi Mustafa Kemal, bunların hiçbirine aldırış etmedi. Geldi, Anadolu'da yeni bir ruh inşa etti. İstiklalimizi biz bu yenilik ve değişim ruhuyla elde ettik. Cumhuriyetimizi bu yenilenme, tazelenme anlayışıyla kurduk ve bugünlere taşıdık" dedi.

AK Parti hükümetleri döneminde, farklı konularda, zaman zaman 'Hayır' tepkileriyle karşılaştıklarını dile getiren Başbakan Yıldırım, şöyle konuştu: "16 yıllık bu yolculuğumuz içinde bize her daim 'Hayır' diyenler oldu. 'Siz, hayır siyaset yapamazsınız' dediler. 'Biz, evet yaparız' dedik. Onlar her reformda 'Hayır' dediler. Biz her seferinde 'Evet' dedik, yolumuza devam ettik. 2007 yılında 'Hayır, siz cumhurbaşkanı seçemezsiniz' dediler. 'Biz, seçeriz' dedik. Millete gittik. Milletimiz ne dedi? 'Evet' dedi ve cumhurbaşkanını seçtik. '17-25 Aralık kumpastır' dedik. 'Hayır' dediler. 15 Temmuz'da ülkeyi işgale geldiler. Meclis'i bombaladılar. Milli iradeyi ortadan kaldırmak istediler. Biz, 'Yıkamazsınız, böldüremezsiniz' dedik. Biz onların 'Hayır'larına 'Evet' diyerek, bugünlere geldik. Onların 'Hayır' söylemleri karşısında korksaydık, çekilseydik tarih bizden hesap sorardı. Millet bizden hesap sorardı. Allah bizden hesap sorardı"

HABERE YORUM KAT