Evlilik programları KHK ile yasaklandı

Evlilik programları KHK ile yasaklandı

OHAL kapsamında 2 yeni KHK Resmi Gazete'de yayımlandı. KHK ile evlilik programları yasaklandı, 3 bin 939 kişi kamudan ihraç edildi.

ANKARA - Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında 689 ve 690 Sayılı iki yeni Kanun Hükmünde Kararname (KHK) daha yayınlandı.  Yeni KHK'larla 3939 kişi kamudan ihraç edilirken, 235 kamu personeli ise görevine iade edildi. 14 dernek kapatıldı, 5 dernek ise tekrar açıldı. Kamuoyunda tartışmalara neden olan evlilik programları yasaklandı.

Resmi gazetede yayınlanan yeni KHK'lara göre, TBMM'de 3 personel görevlerinden ihraç edildi. Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 34 personel görevlerine iade edildi.

Bir gazete ve bir dergi daha kapatıldı

Yayınlanan KHK'larla Yürüyüş dergisi ile Van İpekyolu Haber gazetesi de kapatıldı.

Evlilik programları yasaklandı

Yeni KHK'larla evlilik programları da yasaklandı. İşte yeni yayınlanan KHK'larda evlilik programlarıyla ilgili kısım:

Radyo ve televizyon yayın hizmetlerinde, arkadaş bulma amacıyla kişilerin tanıştırıldığı ve/veya buluşturulduğu türden programlara, takviye edici gıdalar ve benzeri destekleyici ürünler de dâhil olmak üzere herhangi bir ürünün ilgili mevzuatına aykırı olarak sağlık beyanıyla satışına, pazarlanmasına ve/veya reklamına, sohbet, arkadaşlık ve eş bulma hatlarının ve hizmetlerinin tanıtımına yer verilemez. Katma değerli elektronik haberleşme hizmet numaraları, yerel aranır numaralar, benzeri özel içerikli hizmetlere ilişkin numaralar ile özel ücrete tabi diğer sabit ve mobil numaralar kullanılmak suretiyle, izleyici ve dinleyicileri yanıltıcı ve/veya haksız kazanca neden olacak şekilde yarışma, çekiliş, lotarya ve benzeri adlar altında ödül ve ikramiye taahhüt edilemez ve bu yöntemle ürün tanıtımı, satışı ve pazarlaması yapılamaz.”

HABERE YORUM KAT