DİTİB: Almanya'daki Müslümanlar kaygılı

DİTİB: Almanya'daki Müslümanlar kaygılı

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) yazılı bir açıklama yaparak saldırılar nedeniyle Müslümanlar arasında kaygıların arttığını belirtti.

BERLİN - Almanya'nın Dresden kentinde, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği DİTİB'e bağlı Fatih Camisi'ne 26 Eylül'de saat 22.00 sularında bir saldırı gerçekleştirildi.

Din görevlisinin kaldığı lojmanının kapısına yanıcı ve patlayıcı cisimler atıldı. Olayın ardından, Berlin Başkonsolosu Ahmet Başar Şen ile Din Hizmetleri Ataşesi Ahmet Fuat Çandır camiye giderek saldırıyı yerinde incelediler. Ayrıca cami din görevlisi ve dernek yöneticilerinden saldırı ile ilgili bilgi alarak geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Olayda şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.

Ayrıca 25 Eylül'de DİTİB'e bağılı Bebra ve Schwäbisch Gmünd camilerine yönelik iki ayrı saldırı daha gerçekleştirildi.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) yazılı bir açıklama yaparak saldırılar nedeniyle Müslümanlar arasında kaygıların arttığını belirtti. Açıklamada, "Mabetlere yönelik saldırı ve şiddet eylemlerinin her türlüsünü kararlılıkla, nefret ve şiddetle kınıyoruz. Saldırıların faillerinin Alman emniyet birimlerince en kısa sürede kanun önüne çıkarılacağını ümit ediyor, böylesine menfur olayların bir daha tekrarlanmamasını diliyoruz" denildi.

HABERE YORUM KAT