Devleti dolandırdılar, hapis cezası aldılar

Devleti dolandırdılar, hapis cezası aldılar

Yaklaşık altı milyon avro dolandırıldı: Düsseldorf Bölge Mahkemesi üç dolandırıcıya birkaç yıl hapis cezası verdi. Sübvansiyonlar için hayali şirketler kullandılar.

Sahte beyanlarla devletten 6 milyon Euro'luk korona yardımı ve KfW kredisi kresidi alan iki kişi, 4 yıl 8 ay ve 5 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bir diğer sanık ise dolandırıcılığa yardım ve yataklık etmekten 2 yıl ertelenmiş hapis cezası aldı.

İddianameye göre, Essen, Dortmund ve Köln'de yaşayan dolandırıcı failler, devlet yardımından yararlanmak için Mart 2020 sonu ile Kasım 2022 sonu arasında hayali şirketler kurmuşlardı. Savcılığa göre şirketler sadece sübvansiyonlardan yararlanmak için kurulmuştu.

İtalya ve Güneydoğu Avrupa'daki paravan kişileri genel müdür olarak işe aldılar ve bu kişiler daha sonra Almanya'daki yetkililere kaydoldular.

TANIK BAŞKA FAİLLERİN DE ADINI VERDİ

Düsseldorf Savcılığı iddianamesini telefon kayıtlarına, ele geçirilen belgelere ve kilit bir tanığa dayandırdı. Sanıklardan biri olan 56 yaşındaki adam kapsamlı bir itirafta bulunmakla kalmadı, aynı zamanda diğer faillerin isimlerini verdi ve diğer sanıklara ağır suçlamalar yöneltti.

ARTI49

HABERE YORUM KAT