Kenan Kolat Almanya'dan tane tane anlattı hepsi tek tek çıktı: 1 Mayıs'ta Taksim’de ne olacak

Kenan Kolat Almanya'dan tane tane anlattı hepsi tek tek çıktı: 1 Mayıs'ta Taksim’de ne olacak

CHP, 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı’nda, yasağa rağmen Saraçhane’den başlayıp Taksim’e kadar yürüme kararı aldı. CHP lideri Özgür Özel de kortejde olacak. CHP Berlin Başkanı Kenan Kolat bu karardan bir haftan önce açıklamıştı.

CHP, 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı’nda, yasağa rağmen Saraçhane’den başlayıp iktidarın kutlamayı yasakladığı Taksim’e kadar yürüme kararı aldı. CHP kaynaklarından edinilen bilgiye göre, yürüyüşe Genel Başkan Özgür Özel’in de katılmasının planlandığı öğrenildi.

Yürüyüşün saat 10’da başlayacağı ve Taksim’de sona ereceği açıklandı.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı çağrı ile 1 Mayıs’ta partilileri yürüyüşe davet etti.

Çelik, şunları söyledi:

“1 Mayıs’ta Taksim’e! Emeği, adaleti, sömürüden arınmış düzeni savunmak için hep birlikte Taksim’e yürüyoruz. 1 Mayıs Çarşamba Toplanma alanı: Saraçhane Saat: 10.00”

KENAN KOLAT AÇIKLAMIŞTI

CHP Berlin Başkanı Kenan Kolat CHP’nin 29 Nisan akşamı aldığı kararı bir haftan önce açıklamıştı.

Kenan Kolat sosyal medya hesabından CHP’nin 1 Mayıs’ta Taksim’e neden çıkması gerektiğini şöyle anlatmıştı:

“CHP tüm örgütünün ve milletvekillerinin 1 Mayıs'ta #Taksim meydanında olması artık zorunlu hale gelmiştir. Taksim 1 Mayıs'tır. 1 Mayıs Taksim'dir. İstanbul valisi 1 Mayıs'ta #Taksim'e izim vermeyeceğini açıklamış. Oysa @AYMBASKANLIGI bunun olanaklı olduğuna karar verdi. Bu durumda vali hakkında Anayasaya uymamaktan işlem yapılması gerekmez mi? Mesela yani...”

kenank1.jpg

kenank2.jpg

HABERE YORUM KAT