'AB'ye üye olmak istiyoruz'

'AB'ye üye olmak istiyoruz'

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Çelik, "Üye olmak istiyoruz.Avrupa Birliğine üyelik, Türkiye için bir devlet stratejisidir" dedi.

ADANA - Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik yaptığı açıklamada, uzun zamandır gergin olan Türkiye-Almanya ilişkilerine değindi.

Çelik, Avrupa'da bir toplantı için bulunduğu sırada bir gazeteci kendisine "Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sert açıklamaları oluyor Avrupayla ilgili. Bunun ilişkileri gerdiğini düşünmüyor musunuz?" diye soru sorduğunu aktardı.

"Türkiye'nin kimseyle bir husumet İlişkisi yoktur"

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, şunları kaydetti:

"Ben de ona, 'Sayın Cumhurbaşkanın açıklamaları tek başına yapılmıyor. Tam tersine sizin ülkelerinizden, sizin siyasetçiler, bazı başbakanlar, bakanlar Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı haksız, hukuksuz, mesnetsiz açıklamalar yaptığı zaman Cumhurbaşkanımız devletin başı olarak devletimizin ve milletimizin hukukunu korumak için bunlara cevap veriyor. Dolayısıyla siz açıklamaları bağlamından koparıp değerlendiremezsiniz. O açıklamalar öncesinde sizin, ilişkileri zedeleyen, ilişkilere zarar veren bu açıklamaların niçin yapıldığını sorgulamanız gerekiyor.' Türkiye'nin kimseyle bir husumet ilişkisi yoktur."

"En tepeye Erdoğan düşmanlığını koymuşlar"

Bir siyasi matruşkanın olduğuna dikkati çeken Çelik, "En tepeye Erdoğan düşmanlığını koymuşlar, Erdoğan düşmanlığının altına Türkiye düşmanlığını saklıyorlar. Türkiye düşmanlığının altına İslam düşmanlığını saklıyorlar. Onun altında anti semitizm, onun altında ırkçı nefret, göçmen düşmanlığı, onun altında aslında evrensel değerlere, hukuka, demokrasiye, insan haklarına düşmanlık var." dedi.

Çelik, "Sigmar Gabriel gibilerinin sürekli olarak sanki Türklerin Almanlara karşı bir husumeti varmış gibi, kendi siyasi propagandasının bir parçası haline getirmek için bu şekilde yanlış cümleler kurması Türkiye Almanya arasındaki tarihsel derinliğe yakışmıyor. Biz kendilerini söyledik, Türkiye'nin demokrasisinin, Türkiye'nin hukuk devletinin bu şekilde hırpalanmasına göz yummayız. Hiçbir şekilde bunları doğru bulmayız. Türkiye'nin değerlerine saygı istiyoruz"  ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin kendi milli çıkarları açısından Avrupa Birliğine üye olmak istediğini belirten Çelik, şunları kaydetti:

"Avrupa Birliğine üyelik, Türkiye için bir devlet stratejisidir, ama burada objektif, hakkaniyete dayanan bir ilişki olmalıdır. AB'nin diğer ülkelere başka standartlar koyması, Türkiye'ye başka standartlar koyması gibisinde Türkiye'ye özel bir yaklaşımı kabul etmeyiz. Türkiye Avrupa'da misafir değildir."

ekran-resmi-2017-07-12-21.30.23.png

HABERE YORUM KAT