Yurt dışından gelen her telefonu geri aramayın

Yurt dışından gelen her telefonu geri aramayın

Almanya'da 6 ayda 21 bin kişi, yurt dışından gelen aldatıcı çağrıları geri aradıkları için yüksek fatura ödedikleri gerekçesiyle şikayetçi oldu.

FRANKFURT – Almanya‘da bu yılın ilk yarısında 21 bin kişi, yurt dışından gelen belirsiz aramalara geri dönüş yaptığı için yüksek miktarda telefon faturası ödemek zorunda kaldığı gerekçesiyle şikayetçi oldu.

2019 yılının ilk 6 ayında toplam 21 bin 580 kişinin, bu aramalar nedeniyle resmi olarak şikayet dilekçesi doldurduğu kaydedilirken, söz konusu sayının bir önceki yılın tümünde 21 bin olduğu kaydedildi.

Ping aramaları olarak tanımlanan bu aramalar, çok kısa bir süre cep telefonlarına çağrı bırakıyor ve kişilerin merak ederek geri aramaları durumunda oldukça yüksek ödemeler yapılması sonucunu doğuruyor.

Ülke kodlarıyla bazı şehir kodları benzer

Bazı ülkelerin telefon kodlarının, Almanya’daki metropollerin kodlarıyla büyük benzerlik göstermesi de bunu kolaylaştırıyor. Örneğin Madagaskar’dan 00261 ile başlayan bir telefon numarası 0261 olan Koblenz kodu ile karıştırılıp, geri dönüş yapılabiliyor. Liberya telefon kodu ise 0231 olan Dortmund koduna sadece bir tane daha 0 eklenmesi ile bulunuyor.

HABERE YORUM KAT