Yeşiller, mülteci çocukları almak istiyor

Yeşiller, mülteci çocukları almak istiyor

Alman Yeşiller Partisi, Yunan adalarındaki kamplarda zor şartlar altında yaşayan mülteci çocukları Almanya'ya almak istiyor. CDU/CSU ve FDP öneriye karşı. SPD bile mesafeli.

BERLİN - Federal Almanya Yeşiller Partisi'nin lideri Robert Hobeck, Yunan adalarındaki mülteci kamplarında zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren çocukların, Almanya'ya alınmasını önerdi.

CDU/CSU ve FDP karşı

Federal Kalkınma Bakanı Gerd Müller (CSU), bu çocuklara en iyi bulundukları yerlerde yardım edilebileceğini söyleyerek öneriye karşı çıktı. Liberal - sağ FDP'nin Genel Sekreteri Linda Teuteberg de Zeit gazetesine yaptığı açıklamada, Noel öncesi PR çalışmalarının mülteci sorununu sorumlu şekilde çözmeye yardım etmeyeceğini belirtti.

SPD net değil ama mesafeli

SPD Eş Başkanı Saskia Esken ise  kamplardaki mevcut durumu düzeltmek zorunda olduklarını, ancak mültecilerin diğer AB ülkelerine de alınmasını sağlamaları gerektiğini kaydetti.

Adalardaki durum iyi değil

Ege adalarında 7500 kişilik kamp yeri bulunmasına rağmen, bu alanlarda 40 binin üzerinde mülteci kalıyor. Yunanisetan, bu sene 100 bin yeni mülteci gelmesini bekliyor. Yunan adalarında yaklaşık 4 bin mülteci çocuk bulunuyor. 

HABERE YORUM KAT