Yeşiller çocuklu ailelere yardımı arttıracak

Yeşiller çocuklu ailelere yardımı arttıracak

Almanya'da iktidara yürüyen Yeşiller, çevreci iklim politikaları, çocuklar ve işsizler için daha fazla kaynak ayırmayı vadediyor. Dar gelirli ailelere bir çocuk için 503 avroya kadar ödeme yapılması planlanıyor.

BERLİN - Almanya'da yapılan son anketlerde, bugün seçim olsa birinci parti olacağı tahmin edilen sol-çevreci Yeşiller Partisi, iklimin korunması için daha fazla kaynak ayrılmasını, çocuklara ve işsizlere daha fazla yardım yapılmasını savunuyor.

Parti lideri Katrin Göring-Eckardt'ın iklim fonlarına en az 100 milyar avroluk bir kaynak ayrılacağını söylemesi, finansman tartışmalarını da beraberinde getirdi. Yeşiller, finansmanın nasıl sağlanabileceğine ilişkin çözüm önerilerini tartışıyor.

Çocuk parasını 280 avroya çıkarmak isteyen Yeşiller, "Garantie-plus-Betrag" konsepti ile düşük gelirli hanelere çocuk başına 503 avroya kadar yardım yapmayı planlıyor. Yeşillerin önerisine göre 1'den 5 yaşına kadar çocuklar için ayda 84 avro ek - plus ödeme, 6-13 yaş arası için 195 avro, 14-17 yaş arası içinse 223 avro ek ödeme yapılmalı. Yıllık geliri 148 bin avronun üzerinde olan aileler için sağlanan 301 avroluk aylık vergi desteği ise 280 avroya indirilecek.

HABERE YORUM KAT