Yayla'dan ekşi köy yoğurdu

Yayla'dan ekşi köy yoğurdu

Yayla Satış Müdürü Batur Babacan, Köln'de düzenlenen Anuga Gıda Fuarı'nda ekşi Anadolu köy yoğurduna büyük ilgi gösterildiğini söyledi.

KÖLN - Almanya'nın Köln kentinde düzenlenen Anuga 2017 Gıda ve İçecek Fuarı'na katılan Türk firmalarının sergilediği ürünler, katılımcılardan büyük ilgi gördü.

Fuarda geleneksel ekşi Anadolu yoğurduyla öne çıkan Yayla firmasının Satış Müdürü Batur Babacan ise merkezlerinin Almanya’da olduğunu, 43 yıldır gıda sektöründe hizmet verdiklerini ve 250 çeşit ürünleri bulunduğunu söyledi.

Avrupa'nın yanı sıra Azerbaycan, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri, ABD ve Avustralya gibi ülkelere de ihracat yaptıklarını belirten Babacan, fuarda Türk firmalarına büyük ilgi gösterildiğini ifade etti.

Babacan, Anadolu halkının yoğurt anlayışının farklı olduğunu belirterek, "Biraz ekşi olarak ürettiğimiz yoğurt çok ilgi ve talep gördü. Bu yoğurt, geleneksel anlamda Anadolu yoğurdunu hem hazırlanış hem de lezzet anlamında temsil ediyor." dedi. 

Almanya merkezli bir Türk firması olarak faaliyet gösteren Yayla firmasının, süt, beyaz et, kırmızı et, unlu mamuller, bakliyat gibi ana grupların dışında, zeytinden ezmeye, çaydan salçaya kadar birçok lezzeti, Yayla kalitesi ve farkıyla sunduklarını hatırlatan Babacan, yıllardır kendilerine güvenen müşterilerine de teşekkür etti. 

babacan-.jpg

HABERE YORUM KAT