Yaşlı bakımevinden acı haber

Yaşlı bakımevinden acı haber

Almanya'nın Würzburg şehrindeki bir yaşlı bakımevinde 9 yaşlı koronavirüs sebebiyle hayatını kaybederken, 10 yaşlıda da koronavirüs tespit edildi. Bakımevinde çalışan sağlık görevlilerinden 23'ünün test sonucu da pozitif çıktı.

WÜRZBURG - Almanya'daki en üzücü koronavirüs kaynaklı ölüm haberi dün günü yine Bavyera eyaletinin kuzeyindeki Würzburg şehrinden geldi.

İlk ölüm vakasının gerçekleşmesinden sonra vazifeli sağlık personeli haricinde giriş çıkışların 12 Mart'tan itibaren kesinlikle yasaklandığı bakımevinde 9 yaşlı, koronavirüs sebebiyle hayatını kaybederken 10 yaşlıda da koronavirüs tespit edildi. Ölüm sayısının artmasından endişe edilen bakımevinde ikamet eden 160 yaşlının odalarından çıkmalarına da müsaade edilmiyor.

Sağlık görevlilerinde de koronovirüs tespit edildi

Yaşlıların odasına sadece özel koruyucu elbiseli ve özel maskeli sağlık personeli girebiliyor. Bütün bu tedbirlere rağmen yaşlıların bakımını üstlenen sağlık görevlilerinden 23'ü de yapılan testler neticesinde pozitif çıktı ve onlar da kendi evlerinde karantina altına alındı. Virüsün yayılmasına mâni olunamayan bakımevinin teknik sebeplerden ötürü boşaltılmasının şimdilik gündemde olmadığı açıklandı.

Almanya’da koronavirüs nedeniyle ölü sayısı 68’e vaka sayısı ise 19 bin 848’e yükseldi.

HABERE YORUM KAT
2 Yorum