Yabancıların yüzde 18'i okulu bitiremiyor

Yabancıların yüzde 18'i okulu bitiremiyor

Almanya'da yabancı öğrencilerin yüzde 18,1'inin, herhangi bir diploma almadan okulu bırakmak zorunda kaldığı belirtildi.

BERLİN - Almanya'da Eğitim Monitörü 2019 Araştırması'nın (Bildungsmonitor 2019) sonuçları açıklandı. Araştırma sonuçlarına göre 2017 yılında okul hayatını bitirmeden terk eden öğrencilerin oranı yüzde 6,3. Söz konusu oran bir önceki yıl yüzde 5,7 idi. Yabancı öğrencilerin okulu bırakma oranında ise çok daha büyük bir artış yaşandı. 2016 yılında yüzde 14,2 olan bu oran, 2017'de yüzde 18,1'e çıktı.

Saksonya birinci, Berlin sonuncu

Araştırma sonuçlarının açıklandığı raporda, göçmen kökenli öğrencilerin okulu bırakma oranlarının yüksek olmasının sebepleri arasında, dil konusunda yaşanan yetersizliklere dikkat çekildi. Eyaletler arasında da önemli farklılıkların bulunduğunu kaydeden uzmanlar, çocukların yoksulluğunun eğitimde ciddi sorunlara neden olduğunu kaydederek, eğitim konusunda en iyi şartların Saksonya, en kötü şartlarınsa Berlin eyaletinde bulunduğunu kaydettiler.

Saksonya eyaletini Bavyera, Thüringen, Saarland ve Hamburg izliyor. Listenin son 5 sırasında da Berlin'in ardından brandenburg, Bremen, Kuzey Ren Vestfalya ve Saksonya Anhalt eyaletleri bulunuyor.

ekran-resmi-2019-08-17-13.13.15.png

HABERE YORUM KAT