Ümit Özdağ canlı yayında açıkladı: Cumhurbaşkanı adayı olarak neden Mansur Yavaş dedi?

Ümit Özdağ canlı yayında açıkladı: Cumhurbaşkanı adayı olarak neden Mansur Yavaş dedi?

'Cumhurbaşkanı adayımız Mansur Yavaş' açıklaması ile gündeme gelen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı. Özdağ, çıkışının nedenini Yavaş'ın kamuoyunda kabul görmesi olarak gösterdi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına konuk oldu. Özdağ, Mansur Yavaş çıkışının sebebini açıkladı.

Son dönemde Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve adaylıklar üzerine sözleriyle öne çıkan Özdağ gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Ümit Özdağ programda, "Biz Zafer Partisi olarak aday olarak göstermedik. Biz kendisini göreve davet ettik. Millet İttifakı kendisini aday göstermezse bir teklif götürürüz dedik. Kendisini adayımız diye takdim etmedik. Bu çok ciddi nezaketsizlik olurdu" 

Mansur Yavaş konuya ilişkin, "Ben Cumhurbaşkanı adayı olmayacağım. Yapılan açıklamalar bilgim ve rızam dışındadır" açıklamasında bulundu.

Ümit Özdağ yapılan bu açıklamaya binaen, "Mansur Yavaş aday değilim demiyor. Millet İttifakı kendisini aday gösterdiğinde hayır mı diyecek?" dedi.

Ümit Özdağ, Mansur Yavaş çıkışının nedenine ilişkin "Biz kamuoyunda en fazla desteği olan adayı gösterdik. Yavaş'ın arkasında çok ciddi bir kamuoyu desteği var" dedi ve "Açıklama yapmadan önce Mansur Yavaş ile görüşmedim. Yavaş'la görüşmüş olsaydım bu komplo olurdu" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT