Uğur Dündar'dan çarpıcı 'Bilal Erdoğan' yorumu

Uğur Dündar'dan çarpıcı 'Bilal Erdoğan' yorumu

Uğur Dündar, Bilal Erdoğan'ın yurt dışı gezilerinde resmi heyetlerde yer almasıyla ilgili görüşlerini paylaştı.

Erdoğan ve beraberindeki heyet geçen günlerde İran’a resmi ziyarette bulundu.

Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın da yer aldığı görüldü.

Halk TV'de Perdenin Önü Arkası programının konuğu olan Uğur Dündar, Bilal Erdoğan'ın son dönemde yurt dışı gezilerinde heyetlerde yer almasıyla ilgili konuştu. Türkiye'nin diplomasi alanındaki kazanımlarının heba edildiğini savunan Uğur Dündar, “Bilal Erdoğan'ın niçin bu heyette her aldığını bilmiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı, Dışişleri Bakanlığı’ndan diplomatlar kullanmak yerine, kendisinin seçtiği özel tercümanı çok kritik görüşmelerde yanında götürüyor. Şeffaflık yok. O görüşmelerde nelerin konuşulduğu net olarak açıklanmıyor” dedi.

“Bilal Erdoğan tabii ki bir görev alabilir” görüşünü paylaşan Dündar, “Bu görevin ne olduğu, toplumun merak edeceği düşünülerek daha başlangıçta net olarak açıklanmalı ve kamuoyunu tatmin edici bir bilgi sunulmalı” ifadelerini kullandı.

Sözcü'de yer alan habere göre Uğur Dündar, “Bilal Erdoğan'ın seyahatlere katılmasının, Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın giderek kendisini çok yalnız hissetmesinden kaynaklandığını düşünüyorum. Çok güvenebileceği, en yakınındaki bir kişi olarak Bilal Erdoğan'ı gördüğünü değerlendiriyorum” dedi.

Dündar, değerlendirmelerini şöyle sürdürdü:

“Giderek sıkışan ekonomik politikalar, içine girilen siyasal darboğaz iktidarı yıpratıyor. -İktidar denilince akla Sayın Cumhurbaşkanı geliyor- Hem de yalnızlaştırıyor. Partiyi kurduğu yol arkadaşlarından hemen hemen kimse kalmadı çevresinde. Hepsi tasfiye oldu. Oysa bir lider için çevre tasfiyesi son derece risklidir.

Liderler, çok mecbur kalmadıkça çevrelerini tasfiye etmezler. Düşman kazanmak istemezler. Ama görülüyor Sayın Cumhurbaşkanı, giderek bir yalnızlığa doğru ilerliyor. Burada en güvenebileceği isimlerden biri olarak çocuğunu herhalde görüyor ki, seyahatlerde de yanında götürmeye başladı.”

HABERE YORUM KAT