Türkiye'den iltica etmek isteyenler arttı

Türkiye'den iltica etmek isteyenler arttı

Yılın ilk 6 ayında, Türkiye'den Almanya'ya iltica etmek isteyenlerin sayısı yüzde 15 artışla 4969'a yükseldi. Türkiye, Suriye, Irak, Nijerya, Afganistan'ın ardından en çok iltica başvurusu yapılan 5. ülke oldu.

BERLİN - Federal Almanya İçişleri Bakanlığı, ülkeye iltica etmek isteyenlerle ilgili istatistikleri açıkladı. Euronews Türkçe servisinin aktardığı bilgilere göre, bu yılın ocak haziran aylarını kapsayan dönemde en çok Suriyeliler iltica başvurusunda bulunurken, ikinci Irak, üçüncü Nijerya, dördüncü Afganistan ve beşinci Türkiye vatandaşları oldu.

İran, Rusya ve Gürcistan vatandaşlarının 6,7 ve 8. sırada yer aldığı başvuraların genelinde, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre azalma meydana geldi. 2019'un ilk altı ayında, ülkeye iltica etmek isteyenlerin sayısı 84 bin 866 olarak açıklanırken, bu rakamın geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 15 azalış anlamına geldiği kaydedildi.

Türkiye'den iltica edenler arttı

Öte yandan Türkiye vatandaşlarının iltica başvuruları geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 15'lik bir artışla 4329'dan 4969'a yükseldi.

Yılın ilk 6 ayında değerlendirilen 102 bin başvurunun yaklşaık 25 bini onaylandı. 32 bin başvuruya ret cevabı verilirken, 34 bin başvuru başka ülkelere yönlendirildi.

HABERE YORUM KAT