Türkiye'den geldiler: Suriyeli kadın ve 6 yaşındaki kızı Almanya'ya girmeye çalışırken yakalandı

Türkiye'den geldiler: Suriyeli kadın ve 6 yaşındaki kızı Almanya'ya girmeye çalışırken yakalandı

Alman polisi, dün iki ayrı kaçak göçmen girişine müdahale etti. Vakaların ikisinde de göçmenler Suriye'den Almanya'ya, insan kaçakçılarının yardımıyla ve yasa dışı yöntemlerle Türkiye üzerinden gelmişti.

Federal Polis, dün Münih Havalimanı'nda, Almanya'ya sahte belgelerle yasa dışı yollardan girmek isteyen Suriye vatandaşlarını yakaladı. İki ayrı olaya müdahale eden polisler, olaylardan birinde şaşkınlıklarını gizleyemedi. Muhattapları 39 yaşındaki bir anne ve 6 yaşındaki kızıydı...

Milano'dan gelen bir uçağın kontrolü sırasında, gerçek Suriye pasaportu gösterseler de üzerlerinden sahte Belçika oturma izni belgeleri çıkan 52 yaşındaki Suriyeli adam ve 15 yaşındaki oğlunun, polisin şüphesi üzerine "kaçak göçmen" oldukları anlaşıldı.

Adam ve oğlunun, Türkiye'de insan kaçakçılığı yapan bir şebekeden, 6 bin Euro para karşılığında, Almanya'ya gelebilmek için yardım aldıkları ortaya çıktı.

KÜÇÜK KIZI DA YANINDAYDI

İkinci vakada ise Barselona'dan gelen bir anne ve kızı kontrol edildi. Sahte Türk pasaportu ve sahte Danimarka vizesi taşıdıkları tespit edildi. Kadının ifadelerine göre, onlar da Türkiye ve Yunanistan üzerinden Almanya'ya gelmek için bir kaçakçıya bin Euro ödemişlerdi.

Polis memurları, bu "zorlu yolculuğu" göze alan kadın ve küçük kızının yaşadığı dram karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Her iki vakada da yakalanan Suriye vatandaşları, koruma talebinde bulundular ve bir göçmen kabul merkezine yönlendirildiler.

ARTI49
Fotoğraf: Temsili / AA

HABERE YORUM KAT