Almanya'da Türk uyruklu genç kadına ırkçı saldırı

Almanya'da Türk uyruklu genç kadına ırkçı saldırı

Almanya'da yaşayan 23 yaşındaki Türk kadın, Alman uyruklu bir başka kadının saldırısına uğradı. Polis, genç kadının şikayeti üzerine ırkçı Alman'ın ve yanındakilerin peşine düştü.

Almanya'da yaşayan Türk ve diğer toplumlardan göçmenlere karşı ırkçı saldırılar her geçen gün hem psikolojik hem de fiziki olarak daha fazla zarar verici bir boyut kazanıyor. Ülkenin farklı bölgelerinde yaşama tutunmaya çalışan yüz binlerce göçmen, kendilerine yeni bir hayat kurmanın zorluğunun yanı sıra ırkçılıkla da başa çıkmak zorunda kalıyor.

Geçtiğimiz hafta Donauknoten'de de benzer bir olay yaşandı.

Braunschweig'da yaşayan ve Ocak ayının son haftasında ana tren istasyonundan Weststadt'a giden 5 numaralı hattaki bir tramvaya binen 23 yaşındaki Türk kadın, Alman bir kadının sözlü saldırısına maruz kaldı.

YOLCULARIN İÇİNDE TACİZ ETTİ

Alman vatandaşının, kendisini rahatsız edecek şekilde bakışlarıyla taciz ettiğini ifade eden genç Türk, rahatsız olunca Donauknoten'de tramvaydan inmeye karar verdi. Ancak ineceği sırada da sözlü tacizle karşı karşıya kaldı. Alman kadının kendisine bir şeyler söylediğini fark etmesi üzerine, ne dediğini anlamak için kulağındaki kulaklığı çıkaran genç kadın, duyduğu ırkçı ifadeler karşısında şaşkına döndü.

50-60 yaşlarında olduğu tahmin edilen ırkçı Alman, yalnızca ulaşmak istediği noktaya gitmek üzere toplu taşıma kullanan genç kadına, tramvayda herkesin duyacağı şekilde bağırarak, ırkçı ve saldırgan sözler sarf etti.

POLİS HAREKETE GEÇTİ

Türk uyruklu 23 yaşındaki genç kadın, çok sayıda yolcunun gözleri önünde gerçekleşen ırkçı saldırının ardından, kendisini aşağılanmış hissetti ve ırkçı kadına "yaptığının doğru olmadığını, polise ihbarda bulunacağını" söyledi.

Polis karakoluna giderek şikayette bulunan genç kadın, ırkçı Alman'ın tramvayda birlikte oturduğu başka bir kadını da kendisine karşı saldırganlaştırmak için çaba sarf ettiğini dile getirdi.

Yaşlı Alman kadının eşgal bilgilerini basınla ve resmi internet siteleri üzerinden paylaşan polis, "hakaret" ve "nefrete teşvik" suçlamalarıyla soruşturma başlattı.

ARTI49

HABERE YORUM KAT