Türkiye ırkçı partiye miting izni veriyor

Türkiye ırkçı partiye miting izni veriyor

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Almanya'dan AfD seçim çalışması için Türkiye'ye gelecek. En büyük miting alanını, Yenikapı'yı vereceğiz, buyur doldur diyeceğiz" dedi.

ANTALYA - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya'nın seçim döneminde kendilerini engellediğini hatırlatarak, "Almanya'dan seçim çalışması için Alternatif Parti Türkiye'ye gelecek. Biz onlara, en iyi, en büyük miting alanını vereceğiz, Yenikapı'yı vereceğiz, buyur doldur diyeceğiz. Denize nazır, 5 milyon kişilik, hayırlı olsun, yapsın. Biz demokrasi ve özgürlükleri savunuyoruz" dedi.

Hollanda ve Almanya ile yaşanan krizi de değerlendiren Bakan Çavuşoğlu, Antalya'da gezdiği sırada Hollandalı bir kadının yanına gelerek, "Kusura bakmayın" dediğini ve ağladığını belirterek, "Ben de duygulandım. Hollanda vatandaşlarının suçu yok ki" dedi.

Almanya'dan seçim çalışması için Alternatif Parti'nin Türkiye'ye geleceğini açıklayan Çavuşoğlu, "En iyi en büyük miting alanını vereceğiz, Yenikapı'yı vereceğiz, buyur doldur diyeceğiz. Denize nazır, 5 milyon kişilik, hayırlı olsun, yapsın. Biz demokrasi ve özgürlükleri savunuyoruz. Ben birçok Dışişleri Bakanı dostuma gelin Alanya'da çok sayıda vatandaşınız var, kampanya zamanı gelin çalışın, hem dinlenin hem oy toplayın diyoruz. Biz hoşgörü içindeyiz. Bunlar ise ne kadar terörist varsa sahip çıkıyorlar, çünkü bunları kullanıyorlar" diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT