'Türkiye için her şeyi yapmalıyız'

'Türkiye için her şeyi yapmalıyız'

Sigmar Gabriel (SPD), Türkiye'nin Batı çizgisinde tutulması için her şeyi yapmaları gerektiğini söyledi: "ABD çok uzak. Sonra ekonomik dalgalanmanın ve mülteci akınının bedelini biz öderiz"

Almanya'nın eski dışişleri bakanlarından Sigmar Gabriel (SPD) Berlin hükümetini Türkiye'nin Batı çizgisinde tutulması için her şeyi yapması yönünde uyardı. Almanya'da yayın yapan Hannoversche Allgemeine gazetesine verdiği röportajda, ABD'nin Türkiye'ye ekonomik yaptırım uygulamasının yanlış olduğunu belirten Gabriel, kısa vadede fayda gibi görünen bazı eylemlerin uzun vadede jeopolitik zararlara yol açtığını kaydetti.

'ABD çok uzak, biz kaybederiz'

ABD'nin çok uzak olduğunu hatırlatan Gabriel, "Ancak Türkiye istikrarını kaybederse, biz Avrupa'da bunun bedelini öderiz. Sonuç olarak ekonomik dalgalanmalar ve Türkiye'den göçmen - mülteci gelişi artar. Üçüncü olarak da Türkiye'nin NATO'dan kopması sonucu olabilir ki, bence bu en önemlisi" dedi.

Türkiye'nin askeri diktatörlük döneminde bile NATO üyesi olduğunu vurgulayan Gabriel, "NATO üyeliği Avrupa ve Almanya için bir güvenlik garantisidir. Türkiye'yi Batı'da tutmak için her şeyi yapmalıyız" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT