Türkiye güvenli değil itirazı kabul edildi

Türkiye güvenli değil itirazı kabul edildi

Almanya'da bir mahkeme, Türkiye'nin güvenli olmadığı gerekçesiyle bir mültecinin sınır dışı işlemini durduru. Karar, Geri Kabul Anlaşması'nı tartışmaya açtı.

MÜNİH - Almanya'da Geri Kabul Anlaşması çerçevesinde Türkiye'ye sınır dışı edilmek istenen bir mülteci, Türkiye'nin güvenli olmadığı yönünde itirazda bulundu. Bavyera Eyalet İdare Mahkemesi itirazı kabul ederek, sınır dışı işlemlerini durdurdu.

Süddeutsche gazetesinin haberine göre, Avrupa Birliği ile Türkiye arasında imzalanan mülteci anlaşmasına istinaden sınır dışı edilmesi gereken mülteci, anlaşmanın durumu ile ilgili de tartışmalara neden oldu.

Kararda, öncelikle Yunanistan'a sınır dışı edilmesi gereken mültecinin, büyük olasılıkla güvenli ülke statüsündeki Türkiye'ye gönderileceğine dikkat çekilirken, Türkiye'nin Avrupa dışından gelen mültecilere Cenevre Sözleşmesi çerçevesinde gerçek bir koruma sağlamadığı belirtildi.

Suriyeli mülteci, Türkiye üzerinden Yunanistan'a ve oradan da sahte Bulgar kimliği ile Avusturya'ya gelmiş. Bu ülkeden Almanya'ya giriş yapmak isterken bir otobüste yapılan kontrolde yakalanmıştı.

Mülteci, Suriye'ye geri gönderilirse savaşmak zorunda kalacağını belirterek, Nürnberg'deki yakınlarının yanına gitmek istediğini söyledi. 

HABERE YORUM KAT